Pence vertrekt naar de Phillies

Door

De Philadelphia Phillies hebben zich versterkt met Hunter Pence. De 28-jarige All Star komt over van de Houston Astros. Beide ploegen kwamen vrijdag, twee dagen voor het verstrijken van de trade deadline, tot overeenstemming.

,,Ik kijk echt heel erg uit om onderdeel te zijn van dit team. Zoals altijd zal ik mijn hart en ziel geven”, zei Pence in Milwaukee waar hij zijn laatste wedstrijd speelde met de Astros tegen de Brewers (4-0 nederlaag).

,,Ik denk dat iedere deelnemer op het hoogste niveau zich wil mengen in de race naar de World Series”, vervolgde de man die in 2007 zijn debuut maakte in the Big Show voor de Astros. ,,Ik prijs mezelf gelukkig dat ik op de trein mag springen bij een van de beste teams.”

Op het moment van de trade heeft de rechtsvelder een slaggemiddelde van 0.309, sloeg hij 11 homeruns en is Pence goed voor 62 RBI’s. Daarme lijkt de kersverse Phillie hard op weg om zijn beste seizoen te evenaren en zelfs te verbeteren. Vorig jaar kwam tot 0.282, 25 homers en 91 binnengeslagen runs.

Pence neemt in Philadelphia de plek over van Jayson Werth. De bebaarde rechtsvelder vertrok na vorig seizoen verrassend naar de Washington Nationals. Sindsdien mist de huidige koploper in de National League East een outfielder die een sterke klap kan uitdelen in het slagperk.

Zaterdag verscheen de nieuwe aanwinst direct in de line up. Pence mocht als vijfde slaan en was verdedigend terug te vinden rechts in het verre veld.

Overigens had het niet veel gescheeld of Pence was nu getransfereerd naar de Atlanta Braves. De divisieconcurrent van Philadelphia was tot op het laatste moment in de race, maar uiteindelijk meent Houston een betere deal te hebben gemaakt met winnaar van de World Series 2008. Terwijl de Astros Pence geven en nog wat dollars ontvangen zij drie beloftevolle spelers uit de Minor League en nog een speler.

Foto: beta.images.theglobeandmail.com

Ook leuk om te lezen