Patriots vs. Jets - Tom Brady

Patriots laten geen spaander heel van onbeholpen Jets

Door

Patriots vs. Jets - Tom Brady

Afgelopen maandag hebben de New England Patriots gehakt gemaakt van de New York Jets. Vanaf de kick-off was het team van Bill Belichick scherper, vinniger en beter. Sony Michel had een topavond met drie rushing touchdowns en ook de verdediging was wederom angstaanjagend goed. De Jets kregen geen enkel punt op het scorebord. New England blijft zo ook na zeven weken ongeslagen in de NFL.

JETS WORDEN METEEN BIJ DE KEEL GEGREPEN

Vanaf het eerste moment dat de Patriots de bal kregen, leek het in de sterren geschreven dat de Jets een moeilijke avond tegemoet zouden gaan. Quarterback Tom Brady en zijn Patriots knutselden een typische, chirurgische drive in mekaar: 16 plays verspreid over 8 minuten en 43 seconden. Het was uiteindelijk Sony Michel die aan het eind vrij baan kreeg om de bal in de eindzone te lopen.

Ook de defensie wou laten zien meteen scherp te zijn. Devin McCourty onderschepte een pass van Sam Darnold. De vijftiende interceptie van het seizoen voor de Patriots. Later zouden ook nog de nummers zestien, zeventien en achttien volgen. Alle schade was dan ook nog niet geleden in het eerste kwart voor de Jets. Brady en zijn Pats staken opnieuw het veld over en eindigden de drive met een schitterende regenboog-pass naar Philip Dorsett in de eindzone. 17-0 na amper vijftien minuten spel.

PATRIOTS D EET DARNOLD MET HUID EN HAAR OP

Ook in het tweede kwart zat er geen beterschap in voor Sam Darnold en de Jets. De Patriots forceerden een fumble van de quarterback die bijna een touchdown opleverde en later gooide Darnold zijn tweede interceptie van de avond. Dit keer in de handen van Duron Harmon. De tweedejaars quarterback stond te trillen op z’n benen en gaf later live op camera toe “spoken” te zien.

Na de rust ging de automatische piloot aan bij de Patriots. Meteen na de rust werd Darnold voor een derde keer onderschept. Stephon Gilmore was de juichende verdediger. De kelk moest tot de bodem geleegd worden, want ook een snap aan de eigen eindzone ging mis, wat leidde tot een safety voor de Patriots. Even later ging Darnold al voor de vierde keer de mist in met een nieuwe slechte pass die in de handen van een Patriot eindigde. Het ging nu wel erg gemakkelijk voor de Patriots. Er kon zowaar een glimlach af bij coach Bill Belichick.

Offensief werd er niet heel veel meer gecreëerd. In het vierde kwart slaagde Sony Michel er nog in een hattrick te vervolledigen, met zijn derde rushing touchdown van de avond. De eindscore stond daarmee vast: 33-0. Een absolute blamage voor de Jets, die na de verrassende zege tegen de Dallas Cowboys een week terug, nu weer met beide voeten op de grond staan. De Patriots-trein blijft intussen doorstomen en kan na zeven weken nog steeds een perfect rapport voorleggen.

Coverfoto: Matt Stone/MediaNews Group/Boston Herald

Ook leuk om te lezen