Pat Riley boos op laatste persconferentie

Door

riley-and-spoelstra

Miami Heats President Pat Riley gaf donderdag zijn laatste persconferentie voor het seizoen 2013/2014, na het verlies van Miami tegen San Antonio Spurs. De eerste woorden van Riley waren ook meer dan duidelijk: “Ik ben boos.”

Hij was vooral boos op het feit dat er een tekort aan perspectief was bij de pers na veel kritiek over zijn ploeg. Miami heeft wel vier maal achter elkaar in de NBA-finals gestaan en won twee van de laatste drie kampioenschappen. “Ik zal er alles aan doen om het team te herstructureren,” voegde Riley eraan toe.

De grote vraag is natuurlijk of de ‘Big Three’ in Miami blijft of het geluk ergens anders gaan zoeken. Alle drie hebben de mogelijkheid om als ‘free agent’ verder te gaan. Het huidige contract geeft elk nog recht op $40 miljoen voor de komende twee seizoenen. Riley over zijn drie supersterren: “Ik denk dat de jongens die hier gekomen zijn precies gekregen hebben wat ze wilden. En we hopen dat al deze jongens met ons verder willen.” Ook verwacht Riley enige loyaliteit van de drie: “Je moet bij elkaar blijven, als je lef hebt. Je hoeft niet voor de eerste deur te zoeken en weg te rennen.”

Directe vragen over James weigerde Pat Riley op in te gaan. Wel liet hij weten dat LBJ tijd nodig heeft. “Hij heeft tijd nodig om even weg te gaan en er over na te denken. Hij heeft het recht om te doen wat hij wil. De vier jaren die we met LeBron hebben gehad, worden hopelijk verandert in acht of 10.”

Miami blijft nog wel dromen over de komst van mogelijk nieuwe ster Carmelo Anthony, maar ze zijn er op dit moment niet mee bezig. “Dat is een droom, maar iedereen dacht in 2010 ook dat het een droom was. Er is een mogelijkheid, maar het is niet waar we op dit moment aandenken.”

Hoewel de President van Miami zuur en een beetje knorrig begon sloot hij wel optimistisch af. “Ik ben een Ierse man die in grote dromen gelooft. Ik heb een niveau van optimisme dat maakt dat er geen betere plek voor een speler is dan Miami.”

Magic Johnson heeft door Riley’s persconferentie in ieder geval weer zin om te beginnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen