Panthers de baas in Londen, Dolphins verliezen ondanks Fitzmagic

De NFL zondag begon vroeg deze week. In het Tottenham Hotspur stadion stonden de Panthers en Buccaneers tegenover elkaar voor deel 2 van de London Games: 34 – 24 Panthers. Door de winst in Londen wisten de Panthers hun vierde wedstrijd op rij te winnen. Kyle Allen bleef ongeslagen. Dit jaar is winnen over het algemeen een utopie voor de Redskins en Dolphins. De game of the week ging vooral om wie op koers zou blijven voor de eerste draft pick in april. De two-point-conversion om de wedstrijd te winnen werd vakkundig om zeep geholpen door Kenyan Drake die domweg de bal liet vallen: 17 – 16 Redskins. In Cleveland versloegen de Seahawks de Browns in een kraker. De Ravens wonnen eindelijk weer eens, thuis van de Bengals.

PANTHERS DEFENSE WALST OVER DE BUCS HEEN

Carolina Panthers @ Tampa Bay Buccaneers | 34 – 24

Een paar weken geleden wonnen de Bucs zeer verrassend van de Panthers in Charlotte. De Bucs defense wist Christian McCaffrey aan de ketting te leggen. Ondanks dat dit grote delen van de wedstrijd weer lukte, liep de MVP-kandidaat toch weer het veld af met twee touchdowns. De interceptions en fumbles van Winston werden de Bucs fataal.

JETLAG BUCCANEERS

De Bucs kwamen vrijdagmiddag pas aan in Londen. Terecht werden daar vraagtekens bij gezet. Het team was bij de eerste play van de wedstrijd in ieder geval nog niet wakker. Winston gaf Panthers CB James Bradberry direct de mogelijkheid om te onderscheppen. De Panthers deden niet bijster veel met de turnover, maar scoorden wel een field goal om op voorsprong te komen.

Even later moest Kyle Allen vanaf zijn eigen 1-yard lijn beginnen aan zijn volgende drive. Dat deed hij met verve. Na een 99-yard drive scoorde McCaffrey nipt een touchdown op fourth-down. De Bucs hadden aanvankelijk niks in te brengen. Winston stond constant onder druk van de Carolina pass-rush. Met name voormalig teamgenoot Gerald McCoy wist voortdurend de druk op de Bucs-QB op te voeren. Toch kwam Tampa Bay terug in de wedstrijd. Dat had Carolina aan zichzelf te wijten. Punt returner Ray-Ray McCloud raakte de controle kwijt over de bal. Dat gaf de Bucs de mogelijkheid om via Ronald Jones terug te komen tot 10-7.

TOUCHDOWN MCCAFFREY

Eventjes zag het er goed uit voor de ploeg van Bruce Arians, maar die hoop vervloog snel. De tweede Winston interception van de dag leidde een touchdown drive in voor de Panthers. McCaffrey brak de enkels van meerdere Bucs verdedigers en liep zijn tweede touchdown binnen. De defense van Tampa was uitstekend ingesteld op de running game, maar als receiver wist CMC dus toch weer het verschil te maken.

Vlak voor rust kwam Winston weer in de buurt van Carolina’s endzone. Een eerste fumble werd met veel geluk nog door zijn teamgenoten opgepikt, maar in de play daarna ging het alsnog mis. De voormalige 1st draft pick verloor de bal opnieuw en nu was de bal wel voor de Panthers. De eerste helft eindigde curieus. Joey Slye mocht een free kick nemen na een fair catch in de laatste seconde van de eerste helft. Ongeveer vanaf de middenstip kreeg hij een vrije schietkans om de bal tussen de palen te schieten voor drie punten. Slye schoot naast en zo bleef het bij 17-7 bij rust voor de Panthers.

PANTHERS DOEN ZAKEN NA RUST

In de tweede helft waren de Bucs nog steeds niet wakker. De eerste drive van Winston leverde wederom een interception op. Luke Kuechly kon de bal eenvoudig vangen. De Panthers linebacker, momenteel de NFL koploper in tackles, speelde weer als vanouds. Curtis Samuel liep de touchdown binnen in de eerstvolgende play. Diezelfde Samuel ving even later op prachtige wijze zijn tweede touchdown van de avond en zette de Panthers op een 34-10 voorsprong. Daarmee was de spanning in de wedstrijd ook meteen weg

KYLE ALLEN ONGESLAGEN

De Buccaneers stribbelden wat tegen in het laatste kwart. Winston bracht zijn team terug tot 37-26. De wedstrijd eindigde echter zoals die begonnen was. Met de laatste kans voor de Bucs om in de wedstrijd te blijven gooide Winston zijn vijfde interception van de wedstrijd. Dat was meteen het einde van de wedstrijd.

Kyle Allen, de vervanger van de geblesseerde Cam Newton, won zodoende zijn vierde overwinning op een rij. Daarmee zijn de Panthers helemaal terug in de NFC South. Met een bye week op komst voor Carolina wordt het zeer interessant wie over twee weken de QB zal zijn als Newton weer fit is. Of de Bucs vertrouwen houden in hun QB is ook maar de vraag. Winston begon het seizoen sterk maar blijft uitermate wisselvallig. Door deze nederlaag verliezen de Bucs het zicht op de Saints en de Panthers.

REDSKINS VERSLAAN DOLPHINS ONDANKS FITZMAGIC

Washington Redskins @ Miami Dolphins | 17 – 16

Het enige wat echt op het spel stond in Miami was wie op koers zou blijven voor de 1st draft pick in april. De Dolphins zijn hard op weg om het slechtste team in de historie van de NFL te worden. In Washington werd deze week coach Jay Gruden aan de kant geschoven. De zeer matige wedstrijd werd pas in de slotfase de moeite waard na het inbrengen van Ryan Fitzpatrick.

REDSKINS CRUISING

In de eerste helft viel er aanvallend niks te beginnen voor Josh Rosen. Hij werd compleet overlopen door de Redskins D-line. Binnen acht minuten was Rosen al vier keer naar de grond gewerkt. Case Keenum, terug als starting-QB voor de Redskins, leunde vooral op veteraan Adrian Peterson en rookie Terry Mclaurin. De jonge wide receiver opende de score met een touchdown in het tweede kwart. De Dolphins zetten daar alleen een field goal tegenover en keken bij rust tegen een 7-3 achterstand aan.

FITZMAGIC IS TERUG

Vroeg in de tweede helft leek Keenum de wedstrijd te beslissen. Weer vond hij de excellerende McLaurin. Zijn tweede touchdown van de middag leek te volstaan voor de overwinning. Helemaal omdat de Dolphins dit seizoen nog niet hadden gescoord in de tweede helft. Rosen bleef maar tegen de grond gewerkt worden en dus besloot Brian Flores om zijn joker in te zetten.

Ryan Fitzpatrick kreeg de kans in het laatste kwart bij een achterstand van 17-3. Direct begon het te lopen bij de ploeg uit Miami. In zijn eerste drive deed Fitzpatrick meteen wat Rosen het hele seizoen nog niet was gelukt: scoren in de tweede helft. Het zou zowaar spannend worden. Twee minuten had Fitzpatrick in de slotfase om de score gelijkt te trekken. Geen probleem voor Fitzmagic. Hij scoorde wederom een touchdown met slechts zes seconden op de klok. Miami besloot er voor te gaan en de wedstrijd binnen te slepen met een two-point-conversion. Dit blijft echter het slechtste team in de NFL en dus ging het ook nu weer gruwelijk fout. Fitzpatrick gooide de bal naar Kenyan Drake en die liet de bal simpelweg uit zijn handen vallen. Weg kans op een overwinning. Enige troost voor de Dolphins is dat ze op koers blijven voor de 1st draft pick.

OVERIGE DUELS

Seattle Seahawks @ Cleveland Browns 32 – 28

Russel Wilson en de Seahawks boeken een nipte overwinning in Cleveland in gelijk opgaand duel.

Cincinnati Bengals @ Baltimore Ravens 17 – 23

Lamar Jackson weet weer wat winnen is. De Ravens winnen thuis van Cincinnati. De Bengals blijven, net als de Dolphins, nog zonder overwinning.

Coverfoto: John Walton/PA