Padres’ sterspeler Headley mist Opening Day

Door

Cincinnati Reds v San Diego Padres

Chase Headley mist zeker de eerste twee weken van de start van het seizoen vanwege een breuk in de linkerduim. De derde honkman van de San Diego Padres liep afgelopen zondag de blessure op toen hij een sliding inzette richting het tweede honk om een dubbelspel op te breken. Een operatie is niet aan de orde, maar Headley heeft een maand nodig om te herstellen van zijn blessure.

Golden Glove

Headley kende afgelopen seizoen een uitstekend jaar voor de Padres waarin hij goed was voor .286/.376/.498 van het veld met 31 homeruns, 115 binnen geslagen punten en een 7.5 WAR. Hij won een Golden Glove en eindigde op de vijfde plaats in de stemming voor de National League MVP.

Logan Forsythe zal waarschijnlijk Headley vervangen op het derde honk in de eerste twee weken van het seizoen. De 26-jarige Amerikaan speelde afgelopen seizoen 73 wedstrijden op het tweede honk en staat erom bekend goed te kunnen slaan tegen linkshandige werpers: .384/.465/.545 in 2012.

De Padres openen het seizoen op 1 april met een wedstrijd tegen de New York Mets. De ploeg van manager Bud Black eindigde afgelopen seizoen op een vierde plaats in de NL West.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen