Packers verslaan Falcons in shootout

at Lambeau Field on December 8, 2014 in Green Bay, Wisconsin.

De Green Bay Packers (10-3) blijven momenteel in het kielzog van de Arizona Cardinals (10-3) in de NFC. Op Lambeau Field boden de Atlanta Falcons (5-8) meer weerstand dan vooraf werd verwacht, maar toch verloor de koploper in de NFC South met 37-43.

In het eerste kwart waren zowel Aaron Rodgers (24-uit-36, 327 passing yards en drie touchdowns) als Matt Ryan (24-uit-39, 375 passing yards, vier touchdowns en één interception) zeer effectief, maar in het tweede kwart leek het al snel een gelopen race te worden. De Packers scoorden maar liefst 24 punten in het tweede kwart, en stonden op een bepaald moment zelfs 31-7 voor.

De Falcons-defensie kon tot dit moment weinig tot niets doen tegen de gevaarlijke offense van de Packers. Ook runningbacks Eddie Lacy (13 carries, 73 rushing yards en één TD) en James Starks (10 carries, 75 yards en één TD) konden rustig hun gang gaan tegen een verdediging die nergens een antwoord op had. Helaas voor Green Bay kon datzelfde ook gezegd worden van hun defensie. In de tweede helft stormden de Falcons terug en aan het begin van het vierde kwart maakten Matt Ryan en Julio Jones er ineens weer een wedstrijd van.

Voor Julio Jones was het alweer de tweede week dat hij ongelooflijke statistieken neerzette. Ditmaal was nummer elf goed voor 259 receiving yards en daarmee staat hij nu bovenaan in de NFL als het gaat om receiving yards. Toch voorkwamen de Packers dat de Falcons echt langszij konden komen, en zoals zo vaak het geval is bij wedstrijden van de Packers, waren het Aaron Rodgers en Jordy Nelson die het verschil maakten.

Ook hierna bleven de Falcons echter nog doorgaan, en in de absolute slotfase voegde Matt Ryan nog twee touchdowns aan het scorebord toe (Mason Crosby had tussendoor nog een field goal gemaakt). Hierdoor kregen de Falcons met twee minuten nog de kans om bij een achterstand van zes punten een onside kick te trappen, maar deze werd gevangen door Green Bay waarop de wedstrijd voorbij was.

Zowel de Falcons (5-8) als de Packers (10-3) blijven aan de leiding in hun divisies. De Falcons krijgen volgende week bezoek van de Pittsburgh Steelers (8-5) terwijl de Packers richting Buffalo mogen om het tegen de Bills (7-6) op te nemen.

Foto’s: Getty Images