Pacers klaren moeilijke klus in game 7

BannerPlayoffs
Het was niet eens dat de Indiana Pacers zo sterk speelden dat ze doorstroomden naar de halve finale tegen de Washington Wizards, maar de bezoekende Atlanta Hawks kregen geen bal door het net. Met één van de slechtst schietende prestaties in play-offgeschiedenis maakten de Hawks het zichzelf te moeilijk, waardoor de Pacers ternauwernood doorgaan: 92-80.

In het eerste kwart lijkt het weer een lastig verhaal te worden voor de thuisspelende Pacers. De schutters van de Hawks mogen vrij aanleggen voor driepunters en daar profiteren ze van. Dat feest duurt echter niet lang. Alsnog mogen ze vrij aanleggen (in totaal nemen de Hawks een recordaantal van 44 driepunters), maar er valt er zelden één binnen. Daardoor nemen de Pacers onder leiding van adhd’er Lance Stephenson de leiding en bouwen die langzaam uit richting de rust, waar de score dan 47-36 staat, mede door onderstaand block van Ian Mahimni op Jeff Teague in de zoemer.

mahinmiblock

Na rust lijkt Atlanta nog even aan te dringen. Driepunters vallen nog steeds niet en het schotpercentage zou uiteindelijk zakken naar een abominabele dertig (!) procent, maar aan het eind van het vierde kwart bedraagt de achterstand nog altijd maar acht punten – en krijgt Larry Bird het vanaf de tribune weer spaans benauwd. Roy Hibbert laat flitsen van zijn oude gedaante zien en Paul George bewijst wederom zijn waarde. Puntje van zorg voor de Pacer: driepunters. Slechts drie rake schoten uit achttien pogingen. Echt spannend werd de wedstrijd nooit meer in het vierde kwart, mede door de vele missers van de Hawks.

Maandagavond speelt Indiana wederom thuis, maar dan in de eerste wedstrijd van de halve finale tegen de uitgeruste Washington Wizards. In het reguliere seizoen versloegen de Pacers de Wizards twee keer en moesten ze één keer een nederlaag incasseren. Maar de play-offs leren ons iedere keer weer dat er andere wetten gelden in het naseizoen.

Highlights:
Al vroeg in de wedstrijd liet Hibbert meer zien dan in de vorige zes wedstrijden samen