Osi Umenyiora beëindigt carrière als Giant

Door

Dallas Cowboys v New York Giants

In zowel 2007 als 2012 wonnen de New York Giants de Super Bowl, en in beide gevallen was defensive end Osi Umenyiora één van de sterkhouders in de defensie van Big Blue.

De afgelopen twee jaar kwam Umenyiora uit voor de Atlanta Falcons, maar gisteravond tekende de 33-jarige defensive end een contract voor één dag bij de ploeg waar hij negen seizoenen lang voor uitkwam om zodoende met pensioen te gaan.

Toch bestond er een kans dat hij komend seizoen alsnog in actie was gekomen in de NFL. Maar de enige optie voor Umenyiora daarbij was New York, en dan wel de Giants. Want volgens geruchten zouden de New York Jets als enige een aanbieding richting het kamp van Umenyiora hebben gestuurd.

Maar, zo gaf de speler in kwestie gisteren tijdens een persconferentie zelf aan, alleen voor de Giants zou hij zijn pensioen uit stellen.

Umenyiora kwam in 2003 terecht bij de Giants middels de NFL Draft waarin hij als 56ste werd gekozen. In totaal zou hij met de Giants twee Super Bowls winnen en tweemaal in de Pro Bowl uitkomen.

De laatste twee seizoenen van zijn carrière kwam hij uit voor de Atlanta Falcons, maar na een goed 2013 kwam hij in 2014 niet meer vaak in actie en eindigde hij met zijn laagste aantal sacks (2.5) sinds zijn eerste seizoen toen hij er maar eentje noteerde.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen