Ook Mike Trout naar de Majors

Door

Nadat gisteren bekend werd dat Bryce Harper een call-up kreeg kunnen we vandaag weer onze vingers aflikken bij de volgende promotie: Los Angeles Angels outfielder Mike Trout komt over naar de Major Leagues.

Vorig jaar maakte Trout al zijn debuut voor de Halos, die om plaats voor hem te maken Bobby Abreu hebben gereleased.

Trout
De 20-jarige Trout liet vorig seizoen in veertig wedstrijden zien uit het goede hout gesneden te zijn. In 123 at bats sloeg hij al vijf homeruns en vier steals. Net zoals bij veel talenten die een call-up krijgen de laatste tijd bleef het slaggemiddelde achter: .220.

In twintig wedstrijden bij AAA Salt Lake Bees dit jaar was Trout een force. Hij sloeg slechts één homerun, maar had zes steals, een slaggemiddelde van .403 en maar liefst vijf triples.

Met de komst van Trout hebben de Angels nu een outfield met hem, Vernon Wells en Torii Hunter. Ook Mark Trumbo en Kendrys Morales hebben ervaring in het buitenveld, en vergeet defensive wizard Peter Bourjos niet.

Abreu
Bobby Abreu mag nu uitkijken naar een nieuwe ploeg. De 38-jarige rechtsvelder, die niet bekend stond om zijn goede fielding, lijkt zijn power en zijn speed te zijn kwijtgeraakt. Elk team kan hem nu voor een prikkie oppikken, maar de vraag is of hij nog aan spelen toe komt.

Ook leuk om te lezen