Ook Corey Perry blijft Duck

Door

Calgary Flames v Anaheim Ducks

Ze kunnen hun geluk niet op in Anaheim. Waar vriend en vijand rekenden op het aanstaande vertrek van sterspelers Ryan Getzlaf en Corey Perry, hebben de beide heren binnen een week allebei voor acht jaar bijgetekend. Anaheim betaalt voor de aanvallers de hoofdprijs, maar kan zo wel verder bouwen aan hun huidige succes.

Afgelopen week werd aanvoerder en center Ryan Getzlaf voor acht jaar en 66 miljoen dollar vastgelegd en Corey Perry doet daar met acht jaar en 69 miljoen dollar nog een schepje bovenop. De beide contract behoren qua cap hits tot de duurste in de league, maar voorkomen dat de momenteel zo succesvolle Ducks straks met lege handen staan.

Het bijtekenen van Perry komt als een verrassing. Lang werd er gefluisterd dat hij graag in Canada wilde spelen en onder meer de Vancouver Canucks en Toronto Maple Leafs hadden Perry op hun radar. Het aanblijven van Getzlaf en het huidige succes van het team hebben hem echter van gedachte doen veranderen.

“We hebben samen veel meegemaakt”, zei Perry over Getzlaf tegen NHL.com. “We zijn goede vrienden naast het ijs en op het ijs is hij er altijd. Ik heb hem meteen gebeld toen ik wist wat er stond te gebeuren met onze contracten. Het speelde een grote rol dat hij blijft en toegewijd is aan dit team.”

Corey Perry won in 2011 de Rocket Richard Trophy voor meeste doelpunten en Hart Trophy als NHL MVP, toen hij 50 doelpunten en 48 assists scoorde. Dit jaar scoorde hij vooralsnog 9 doelpunten en 15 assists voor 24 punten in 25 wedstrijden.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen