Oilers tonen veerkracht tegen Canadiens

Door

Edmonton Oilers v Montreal CanadiensDe Edmonton Oilers toonden veel veerkracht in de uitwedstrijd tegen de Montreal Canadiens. De nummer laatst van de Pacific Division, won na een 2-0 achterstand in de eerste periode, alsnog met 4-3. En boekte zodoende de tweede zege op een rij. Voor de Canadiens betekende dit juist de tweede nederlaag op een rij.

De wedstrijd begon slordig met veel foute passes aan beide kanten. Naarmate de eerste periode vorderde kwamen de Canadiens beter in het spel en werden de Oilers steeds verder teruggedrongen op eigen helft. Dit resulteerde in een tripping penalty van Oilers speler Gazdic. De thuisploeg benutte dit overtal razendsnel, want binnen zes seconden lag de puck achter Oilers goalie Dubnyk. Tomas Plekanec was de maker van de goal, zijn vierde dit seizoen. Niet snel daarna werd de schade nog groter voor de Oilers toen ook Brendan Gallagher nog wist te scoren namens de Canadiens.

In de tweede periode kwam er een heel ander Edmonton Oilers het ijs op. Vol strijdlust probeerden ze de druk te zetten op de Canadiens. Dit resulteerde uiteindelijk na een kwartier spelen in de aansluitingstreffer van Ales Hemsky. Die de puck hard en hoog achter goalie Carey Price schoot.
Ook de gelijkmaker kwam nog voor het einde van de periode. Ladislav Smid scoorde uit de rebound, nadat Price eerder een schot van Nugent-Hopkins nog kon keren.

In de derde periode was het spelbeeld niet anders, een fel Oilers ging op jacht naar de voorsprong. Die kwam uiteindelijk op het moment van een vier tegen vier situatie op het ijs. De Oilers maakten goed gebruik van de ruimte en wisten na een goede pass van Ryan Nugent-Hopkins op Jeff Petry wederom te scoren. Twee minuten later was het Ryan Jones die een fout van goalie Price afstrafte en het duel definitief in het voordeel van de Oilers besliste. Brian Gionta deed in de slot seconden nog wat terug namens de Canadiens. Zodat er een 4-3 eindstand in de boeken komt te staan.

Oilers coach Dallas Eakins bedankte na afloop Canadiens speler Lars Eller voor het motiveren van zijn team. Eller had voor de wedstrijd neerbuigende opmerkingen gemaakt over de Edmonton Oilers. Ze zouden slechts een junioren team zijn. Canadiens coach Michel Therrien beaamde dat het stomme uitspraken van zijn speler waren. “Hij is een jonge speler, en moet hier van leren”.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen