Ogen NHL-fans steeds meer gericht op Ann Arbor

Door

Ogen NHL-fans steeds meer gericht op Ann Arbor | Sport AmerikaVoor fans van de National Hockey League is er sinds de lock-out van tijd tot tijd geen touw meer aan vast te knopen of er nog iets gaat gebeuren op de Noord-Amerikaanse ijsbanen dit seizoen. Gelukkig wordt er af en toe inhoudelijk ingegaan op de stand van zaken in de onderhandelingen tussen de NHLPA en de NHL, maar vaak is het lastig in te schatten of de lock-out het hele seizoen gaat duren, of dat een verlate start nog steeds tot de mogelijkheden behoort. 

De hoop op een verlate start lijkt met name gekoppeld te zijn aan de NHL Winter Classic, een reguliere seizoens-wedstrijd die rond de jaarwisseling (vrijwel altijd op één januari) wordt gespeeld op een buitenlocatie. De Winter Classic wordt bovengemiddeld goed bekeken en de wedstrijd is voor de NHL misschien wel het grootste promotie-event van het jaar. De league zal er dan ook veel voor over hebben het seizoen alsnog van start te laten gaan vóór de Classic, en om deze reden lijkt dit een belangrijk ‘do-or-die moment’ in de lock-out.

Elke beweging op en rond Michigan Stadium (Ann Arbor), de plek waar de Winter Classic dit jaar plaats zou moeten gaan vinden, worden door NHL-fans dan ook met argusogen bekeken. Opvallend is dat de NHL vrij regelmatig bezoeken heeft gebracht aan Ann Arbor, onder andere tijdens de football opening game tegen Air Force, maar voor de maand oktober geen bezoeken gepland heeft. Gezien de eerst mogelijke ‘opzegdatum’ van de Winter Classic al begin november is, lijkt dit geen goed nieuws. Maar de vraag blijft, zonder twijfel, hoe zwaar deze indicator meeweegt.

Foto: CBSsports.com

Ook leuk om te lezen