MLS Recap: Belangrijke zege voor LA Galaxy

Los Angeles Galaxy heeft een belangrijke zege geboekt op weg naar een plaats in de play-offs. De ploeg van David Beckham en Robbie Keane was in het eigen Home Depot Center met 2-0 te sterk voor directe concurrent FC Dallas. Juninho opende de score voor de thuisploeg na iets meer dan een uur spelen. Vijf minuten voor tijd was het verdediger Todd Dunivant die de eindstand op het scorebord zette.

Galaxy mocht van geluk spreken dat het de wedstrijd na tien minuten nog met elf man mocht voortzetten, nadat Dunivant Dallas-aanvaller Fabian Castillo op weg naar het Galaxy-doel onderuit haalde. Als laatste man ontnam hij Castillo een honderd procent kans op een doelpunt en had rood moeten krijgen. Hij kwam echter weg met geel en kon hierdoor aan het eind van het duel de wedstrijd zelfs nog beslissen. Tussendoor had Juninho de openingstreffer gemaakt na ongelooflijk slordig verdedigen van Dallas.

Door de zege staat Galaxy nu alleen op plaats vier met 40 punten uit 27 duels. Vancouver Whitecaps staat op 37 punten met hetzelfde aantal duels en Dallas kijkt door de nederlaag op plaats zes tegen een grotere achterstand aan met 32 punten uit 28 wedstrijden.

In de Eastern Conference stond ondertussen de topper tussen Sporting Kansas City en New York Red Bulls op het programma. De twee teams bezetten de eerste twee plekken in het oosten. Wellicht dat de stand op de ranglijst anders zou doen vermoeden, maar het duel was allesbehalve hoogstaand. New York kon zonder de thuisgebleven Thierry Henry, die vader is geworden van een zoon, geen vuist maken en dat er toch twee keer werd gescoord was te danken aan Sporting-aanvaller Kei Kamara.

In de vierde minuut hielp hij de thuisploeg aan een droomstart door de openingstreffer binnen te koppen. Echter kwam New York nog binnen het half uur langszij dankzij diezelfde Kamara. De aanvaller kopte de bal bij een vrije trap van de Red Bulls achter zijn eigen doelman. In de tweede helft had Sporting het betere van het spel, maar was New York het dichtst bij de winnende goal. In blessuretijd kreeg Dax McCarty dé kans om te scoren, maar faalde oog in oog met Kansas City-doelman Chance Myers schromelijk.

Door het gelijkspel behoudt Sporting Kansas de leiding in het oosten met 47 punten uit 26 duels. New York staat op 45 punten met een gelijk aantal wedstrijden. Nummer drie Houston Dynamo volgt met 42 punten.

Los Angeles Galaxy – FC Dallas, 2-0

Sporting Kansas City – New York Red Bulls, 1-1