Obama bemoeit zich niet met NBA lockout

Door

De president van de Verenigde Staten, Barack Obama, zal geen redder in nood zijn voor het al dan niet komende NBA-seizoen. Obama zei dat hij het “hartverscheurend” vond en dat hij heel “ongerust” was dat de liga geen seizoen zou hebben dit jaar.

 

Hoe jammer hij het ook zou vinden; hij gaat zich niet bemoeien met de zaken van de NBA. De basketballiefhebber denkt dat de spelers en de eigenaars zelf tot een goede compromis moeten komen. “It’s killing me”, moet Obama gezegd hebben op een college basketbal wedstrijd. Maar, hij zei ook: “ik ga er niet tussen komen. I’ve got some bigger fish to fry.”

,,In een wedstrijd tussen miljonairs en miljardairs,” zei Obama. ,,Moeten ze toch een lijn kunnen trekken om de inkomsten eerlijk te verdelen. Dat zijn ze verschuldigd aan alle fans die het mogelijk maken dat ze zoveel verdienen en niet te vergeten al diegene die werken in de stadions, parkings en andere faciliteiten over ons land.”

Hoe dan ook is een lockout een lose-lose situatie voor Mister Obama. Als er geen miraculeuze deal uit de brand gesleept wordt, zullen de spelers zich niet schuldig voelen, noch de NBA-eigenaars, noch meneer Stern. Wie zal de schuld krijgen? Mister Obama.

Aan de andere kant, als Obama zich bemoeit en een deal maakt, zal hij daar ook scheef bekeken worden. Iedereen weet dat de president een voorkeur heeft voor de sport en de mensen zullen denken dat hij basketbal verkiest boven andere (belangrijkere) zaken.

Obama verliest dus in alle opzichten.

Foto: www.newsone.com

Ook leuk om te lezen