NLCS Game 2: Scherzer, offense dragen Nats naar 2-0

Door

Na de geweldige wedstrijd van Anibal Sanchez in Game 1, liet Max Scherzer zich niet aftroeven in het tweede duel in de NLCS. De 35-jarige veteraan stond tegenover een ander longtime icoon: de 38-jarige Adam Wainwright. De werpers vochten een titanenstrijd uit die uiteindelijk in het voordeel van de hoofdstedelingen werd beslist.VERWACHTE EN ONVERWACHTE HOEK

Dat Scherzer het de Cardinals moeilijk zou maken, was van tevoren wel verwacht. Zijn moeilijk raakbare mix aan fastballs en sliders hield de Cards volledig onder controle. Uiteindelijk eindigde Scherzer’s wedstrijd na 7.0 innings, 1 hit, 2 walks en 11 strikeouts.

Zijn collega aan de overkant, Wainwright, deed het lang vrijwel net zo goed als Mad Max. Waino gooide uiteindelijk 7.1 innings, waarin ook hij 11 strikeouts noteerde. Daar tegenover stonden echter twee foutjes die de club uit Missouri de das om deden. Een 83 mph cutter werd in de derde inning door Michael A. Taylor over de muur geslagen voor een 1-0 voorsprong en in de achtste inning duwde de Nats-offense de dolk nog dieper in de Redbirds. Singles van Matt Adams en Trea Turner brachten Adam Eaton aan slag. De outfielder sloeg een tweehonkslag, waarop Adams en Turner de 2-0 en 3-0 scoorden.

KLEIN BEETJE TEGENGAS

De Cardinals deden in de tweede helft van de achtste inning nog wel iets terug, via een RBI-double van Jose Martinez. Na een legendarische slagbeurt tegen Sean Doolittle sloeg Martinez de 10e pitch van de at-bat naar center field voor een tweehonkslag waarop Paul DeJong scoorde.

Het was echter too little, too late. De Nationals-bullpen hield de boel verder dicht; kersverse vader Daniel Hudson verdiende de save.

UP NEXT

Na twee duels in St. Louis reizen de ploegen nu af naar Washington D.C. De Nationals hebben nu drie duel de kans om er nog twee te winnen en naar de World Series te mogen. De nacht van maandag op dinsdag, 01:38 uur Nederlandse tijd, staat de eerste pitch op het programma. Jack Flaherty en Stephen Strasburg nemen het op tegen elkaar.

Coverfoto: mlb.com twitter

1 Reactie
  1. Sander 4 jaar ago

    Het zou toch wat zijn. Kampioen in het jaar nadat ze Bryce Harper zagen gaan. A Cinderella in the making!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen