Nieuwe Japanse MLB attractie: I love Yu baby!!

Door

Deze week bedongen de Texas Rangers exclusieve onderhandelingsrechten met de Japanse phenom Yu Darvish. Alleen het recht om te onderhandelen kostte de Texanen $51.7 miljoen. Maar dan heb je ook wat. Een 25-jarige potentiële ace, die in de Japanse Nippon Professional Baseball bij de Hokkaido Nippon-Ham Fighters sterke stats neerzette. Wat dacht je van een carreer ERA van 1.99?

Echter, niet zelden falen Japanse spelers in de States. Boston Red Sox fans kunnen zich Daisuke Matsuzaka nog wel herinneren. Hij was de next best thing. Can’t miss. Volgend jaar is het laatste jaar van zijn contract aangebroken en zullen de Sox hem met alle liefde weer terug naar het land van de rijzende zon schoppen.

Er bestaan ook veel vragen over Darvish. Kan hij het niveau aan? Een van de problemen in Japan is dat de power van de slagmannen vooral heel laag is. Dan wens ik Darvish veel succes in Texas, waar de ballen hoog vliegen. En ene Albert Pujols weet er wel eens eentje goed te raken. Als Prince Fielder ook nog een keer naar Seattle gaat (een van de kanshebbers) kan Darvish zijn borst nat maken. Homeruns zijn namelijk een van de oorzaken van een fluctuerend ERA.

Wat Darvish’ ego moet strelen is dat de Toronto Blue Jays $50 miljoen over hadden voor hem. Dat betekent dat niet alleen de Rangers het in hem zien. De Rangers hebben in totaal 30 dagen om Darvish te contracteren. Lukt dat niet, dan gaat hij terug naar Japan.

Een ding is zeker: als Darvish naar de MLB komt zijn we een nieuwe attractie rijker. Een Japanner die redelijk outgoing is met de potentie tot supersterstatus in Japan èn de VS, à la Ichiro.

En dan is de AL West opnieuw sterker geworden. Al met al zijn er twee powerhouses in een divisie met vier teams. Want als je twee keer de World Series haalt, kan je wel iets. En de Angels. Tsjah. Pujols. Wilson. Haren. Weaver. I digress…

Yu Darvish! Mijn voorspelling is dat hij het moeilijk gaat hebben volgend jaar. Maar ik reken een beetje, net zoals bij Dice-K, op een goed tweede jaar. Gewend geraakt aan het land, de league. Deze jongen maakt de Rangers sterker en een goede pitching coach als Mike Maddux helpt. Misschien kan Nolan Ryan hem ook nog wel wat tips geven.

Foto: Wikimedia Commons

1 Reactie

Ook leuk om te lezen