San Francisco Giants hengelen Johnny Cueto binnen

Door

Miami Marlins v Cincinnati Reds

De San Francisco Giants zagen afgelopen seizoen de Los Angeles Dodgers de NL West winnen, de Arizona Diamondbacks een ace binnen halen in Zack Greinke, en besloten daarop om na het aantrekken van Jeff Samardzija nog een stap verder te gaan. Deze stap luistert naar de naam van Johnny Cueto, de werper die afgelopen seizoen van de Reds naar de Royals ging in een trade, en na een turbulent halfjaar beslissend was in de eindoverwinning van Kansas City.

Dik contract ondanks zorgen
De 29-jarige Cueto krijgt maar liefst $130 miljoen over zes jaar, al zit hier wel een clausule in waarmee hij na twee jaar kan vertrekken. Toch is het verrassend, want meerdere teams zouden naar verluidt zich zorgen maken over mogelijke blessureproblemen. Daarnaast is er ook het verhaal van vorig jaar.

In Cincinnati begon Cueto namelijk sterk als altijd, met een ERA van 2.62. Na zijn trade naar Kansas City had hij echter bij tijd en wijlen lastig, en dit resulteerde in een hoog ERA (4.76) en ook in de play-offs, waar hij weliswaar beslissend was in de World Series, was hij wisselvallig.

Formidabele rotation
De Giants, die volgend jaar traditiegetrouw in een even jaar een World Series hopen binnen te slepen, beschikken met een fitte Cueto over een rotatie die op papier ijzersterk is.

Dit alles maakt de NL West, met de aanwezigheid van de Los Angeles Dodgers (Kershaw, Gonzalez, Iwakuma) en de Arizona Diamondbacks (Greinke, Goldschmidt, Miller) komend seizoen in ieder geval een intrigerende divisie waarin het voor de Dodgers een grote uitdaging zal worden om hun titel met succes te verdedigen.

Foto: Getty Images/Archief

Ook leuk om te lezen