Nieuwe contracten Eli Manning, Marcell Dareus en AJ Green

Door

Pittsburgh Steelers v New York Giants
Marcell Dareus en Eli Manning zullen met een goed gevoel aan het nieuwe seizoen beginnen. De drie spelers werden door respectievelijk de Bills en Giants beloond met een riante verlenging van hun contract.

Dareus heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de beste defensive tackles en de Buffalo Bills hebben hem nu ook op die manier beloond. Het nieuwe zesjarige contract heeft een totale waarde van 108 miljoen dollar. De speler van de Bills zou gegarandeerd 65 miljoen krijgen over de looptijd van het contract, waaronder een tekenbonus van 25 miljoen dollar.

De enige manier waarop Dareus het geld nog mis kan lopen is als hij opnieuw gearresteerd wordt. Vorig jaar mei werd de defensive tackle gearresteerd voor het bezit van verboden middelen en als gevolg hiervan is Dareus voor de wedstrijd van komende zondag geschorst. Ook werd hij in juni opgepakt voor roekeloos rijden na een straatrace.

Super Bowl winnaar
Aan de vooravond van het nieuwe seizoen heeft ook Eli Manning een nieuw contract gekregen van de New York Giant. De verbintenis van de tweevoudig Super Bowl winnaar liep nog een jaar door en de onderhandelingen tussen club en speler verliepen moeizaam. Het grootste struikelblok was een no-trade clausule die de quarterback graag wilde en de club lange tijd niet wilde geven. Uiteindelijk zijn de Giants overstag gegaan en zo kon Manning zijn contract toch nog verlengen.

Door het nieuwe contract ligt Manning na dit seizoen nog vier jaar onder contract bij de Giants. In die periode verdient Manning minimaal 65 miljoen dollar, wat op kan lopen tot 84 miljoen dollar. Hiermee is Manning na Rodgers, Wilson en Roethlisberger de best betaalde quarterback van de NFL. Door het nieuwe contract kan Manning zich nu helemaal richten op de eerste wedstrijd van het seizoen, zondagavond tegen de Dallas Cowboys.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen