Shane Doan all time topscorer Arizona!

Door

3starsNHL

Tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar was het ijshockeyprogramma weer rijkelijk gevuld. De competitie nadert nu een belangrijke fase, waarin de eerste zekerheden voor de play-offs al een beetje duidelijk worden, terwijl andere teams nog flink zullen moeten aanpoten. Een overzicht van de beste spelers van deze week.

1: Shane Doan – Arizona Coyotes:

Shane Doan
Een zeer sterke week voor Shane Doan, die in drie duels vijf keer het net wist te vinden. Doan begon de week met een hattrick tegen de Chicago Blackhawks in een knotsgek duel dat eindigde in 7-5 in het voordeel van de ploeg uit Chicago. Daarna scoorde Doan nog eens twee keer tegen de Winnipeg Jets en die twee goals zorgden ervoor dat de 39-jarige aanvaller op een totaal van 381 goals kwam in zijn loopbaan. Hiermee passeert Doan Dale Hawerchuk op de lijst van meeste goals voor de franchise.

2: Kris Letang – Pittsburgh Penguins:

Kris Letang
De Penguins hadden een goede week en pakten vijf van de zes te behalen punten. Of de nieuwe speelstijl onder coach Mike Sullivan daarvoor verantwoordelijk was is moeilijk om te bepalen, wie wel grotendeels verantwoordelijk was voor de goede resultaten is Kris Letang. In drie duels noteerde de verdediger zes punten, het meest van alle verdedigers in de NHL. Na een puntloze wedstrijd tegen de Toronto Maple Leafs, noteerde Letang twee keer achterelkaar drie punten in de wedstrijden tegen de Red Wings en de Islanders. Letang staat nu tevens op de derde plaats als het gaat om punten voor de Penguins.

Anton Forsberg

3: Anton Forsberg – Columbus Blue Jackets:
Dat Anton Forsberg goed presteerde is al uitgebreid aan bod gekomen in de 4-on-4 van afgelopen week, maar nu haalt hij dus ook de “three stars of the week”. Forsberg maakte zijn debuut in de NHL in de wedstrijd tegen de Washington Capitals en was daar meteen de grote uitblinker in OT en in de shootouts. Als gevolg van de blessure van Jackets-goalie McElhinney, moest Forsberg plotseling zijn opwachting maken en deed meteen van zich spreken. De zweedse goalie verrichte zes goede saves in overtime en wist daarna zelfs twee van de drie shootouts te stoppen, waardoor de Blue Jackets de twee punten in eigen huis hielden.

Foto’s: Twitter

Ook leuk om te lezen