NHL Standings update: Strijd in Pacific Division komt Minnesota Wild ten goede

Door

Washington Capitals v New York Rangers

Dagelijks verandert de stand in de NHL. Een ploeg die op zondag kansloos lijkt, kan vrijdag wel weer volop meedoen om een plek in de play-offs. Wat zijn nou de opvallende stijgers/dalers van de afgelopen week? Welke teams waren ‘hot’ en welke teams waren ‘not’? Je leest het in de NHL Standings update!

Metropolitan Division

Een wisselende week in de Metropolitan Division. New York Rangers en Pittsburgh Penguins (zes punten uit drie duels) speelden een perfecte week. New York Islanders begon met een shootout loss tegen Washington Capitals en een regulier verlies tegen Vancouver Canucks slecht aan de week, maar herstelde zich met twee overwinningen. Washington Capitals behaalde na de zege tegen de Islanders geen enkel punt meer. De ploeg verloor drie duels op rij en is daarmee uit vorm.

stand 21-02

Onder de ‘grote 4’ van dit seizoen kruipt Philadelphia Flyers stilaan steeds iets dichterbij de ploegen die strijden om de laatste wildcard. Met vier punten uit vier duels werd weer een klein stapje gezet. De ploeg liet echter niet merken nog serieus in haar kansen te geloven. De Flyers lieten Kimmo Timonen vertrekken naar Chicago Blackhawks voor twee draft picks en lijken zich daarmee als ‘seller’ op te stellen in aanloop naar de Trade Deadline van maandag.

stand 28-02

New Jersey Devils deed deze week ook goed mee met vijf punten uit vier duels. Ook de Devils zijn echter sellers, zij lieten Jaromir Jagr al naar Florida Panthers vertrekken. Hekkensluiter Carolina Hurricanes kroop iets dichter bij Columbus Blue Jackets. De Hurricanes pakten vier punten in drie duels en speelden daarmee gewoon een goede week. De Blue Jackets pakten slechts één punt in vier duels. Zij versterkten zich echter wel met David Clarkson.

HOT: New York Rangers, Pittsburgh Penguins
NOT: Washington Capitals

Ook leuk om te lezen