NHL play-offs: Lightning en Canucks langszij

Door

De titelverdediger zijn we kwijt, dus komt er een nieuwe kampioen. Nog acht teams maken kans op de Stanley Cup en met vier overgebleven clubs in zowel Toronto als Edmonton is het rustig geworden in de bubbels. De teams die nu tegenover elkaar staan, kennen elkaar door en door. Ze treffen elkaar namelijk regelmatig in de eigen divisie. Het aantal wedstrijden neemt weliswaar af, maar de intensiteit neemt alleen maar toe. Natuurlijk kun je bij SportAmerika daar alles over lezen!


EASTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

De Tampa Bay Lightning waren helemaal niet ontevreden over hun laatste 40 minuten. Helaas voor de ploeg van Jon Cooper was het leed in Game 1 toen al min of meer geleden. Een betere start was dan ook een must om te voorkomen dat de Bruins een 2-0 voorsprong in de serie zouden nemen. De aanwezigheid van Steven Stamkos zou kunnen helpen, maar de center is nog altijd niet fit genoeg om te spelen. Over het begin werd Cooper niet al te enthousiast. Zijn team startte niet slecht, maar keek na amper vier minuten door toedoen van Nick Ritchie wel aan tegen een achterstand. De gelijkmaker leek al snel te volgen, maar de arbitrage zette daar een dikke streep door vanwege offside. Blake Coleman zorgde alsnog voor een lach op het gezicht van z’n coach door de stand in evenwicht te brengen.

Net als in de eerste wedstrijd had Tampa Bay grote delen van het duel het beste van het spel. Toch was het Boston dat wederom op voorsprong kwam. Op de powerplay tikte Brad Marchand een pass van Pastrnak binnen. Al heel snel kwam het antwoord van Nikita Kucherov: 2-2. Blake Coleman begon met één goal aan Game 2, maar de center had het voor zijn doen op de heupen. In de derde periode kwam de 3-2 van zijn stick waardoor hij opeens op drie treffers stond in dit postseason. Los kwam de Lightning echter niet van deze Bruins. Als een vervelende vlieg bleef Boston in de buurt en dit resulteerde in de 3-3 van Marchand. Tampa Bay sloeg nog één keer toe en dit keer had Boston geen tijd om terug te komen. In OT tikte Ondrej Palat de gamewinner binnen.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: serie in evenwicht 1-1

Net als tegen de Blue Jackets moeten de Lightning diep graven om een zege over de streep te trekken. Heel vloeiend gaat het nog niet in de bubbel van Toronto, maar voorlopig zal Jon Cooper blij zijn dat z’n team op gelijke hoogte staat. De coach kan daar niet lang bij stilstaan, want in de nacht van woensdag op donderdag (02.00 uur Nederlandse tijd) staat Game 3 in deze serie al op de planning. Tampa Bay hoopt dat de PP dan weer eens in gang schiet. Voor het laatst scoorde het team in de Round Robin op de PP. In Boston is er opluchting dat de sterspelers wakker zijn. Eindelijk, zou je kunnen zeggen. David Pastrnak en Brad Marchand kwamen in Toronto laat op gang, maar Marchand staat inmiddels op 6 goals en Pastrnak op 6 assists.


WESTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

De Vancouver Canucks werden in Game 1 even met beide benen op de grond gezet. Het is leuk als je de titelverdediger uit kunt schakelen, maar de Golden Knights bewezen dat ze toch van een heel andere orde zijn dan de Blues op dit moment. Veel had Vegas niet te duchten van deze tegenstander in de eerste wedstrijd en dat zullen ze graag zo willen houden in deze best-of-7. Een sterk begin was dan ook gewenst in Game 2. De boodschap kwam over, want binnen 90 tellen nam Vancouver al de leiding. Met zijn eerste van de play-offs opende Tyler Toffoli de score. Elias Pettersson en Quinn Hughes kregen de assist en voor beide jonge sterren betekende dit al de tiende van het postseason. Doelpogingen waren er daarna wel voor de Golden Knights, maar het waren de Canucks die ook de tweede goal van de wedstrijd scoorden.

De treffer van Bo Horvat leek de Knights wakker te schudden, maar zij hadden ’t deze avond enorm lastig tegen Jacob Markstrom. De uitblinkende goalie kon de 2-1 van Alex Tuch niet voorkomen, maar werd geholpen door Elias Pettersson. In de slotminuten van de tweede periode maakte de jongeling er 3-1 van. De volgende tik kregen de Knights al vroeg in de derde. Opnieuw was het Horvat die de puck achter Robin Lehner schoot. Vegas kwam nog wel terug in de wedstrijd, maar de 4-2 van Max Pacioretty kwam te laat. In de persoon van Tanner Pearson kreeg Vancouver zelfs het laatste woord. Hij deponeerde de puck in het lege doel voor een 5-2 eindstand.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: serie in evenwicht 1-1

Was dit slechts een schoonheidsfoutje of moeten de Vegas Golden Knights deze Vancouver Canucks daadwerkelijk vrezen? Vrijdag (03.45 uur Nederlandse tijd) krijgen we daarover meer duidelijkheid, want dan volgt Game 3 in deze interessante serie. De Knights weten na de tweede wedstrijd dat ze niet even in kunnen dutten. Vancouver staat dan paraat om dit direct af te straffen. Het ontbrak de Knights niet aan doelpogingen in Game 2. Zij namen Markstrom 40 keer onder vuur, maar lang niet al die schoten waren even dreigend. De Canucks kwamen niet alleen op gelijke hoogte, maar zullen ook vertrouwen hebben getankt. Travis Green weet nu dat zijn jonge garde op een goede dag zich met de Golden Knights kan meten. Ze hebben nog drie van dit soort dagen nodig om de favoriet ook daadwerkelijk te tackelen.

Cover photo: Getty Images

Ook leuk om te lezen