NHL play-offs: dubieuze goal zet Blues op matchpoint

Door

We zijn begonnen aan de climax van het seizoen. De Boston Bruins en de St. Louis Blues kruisen de degens in de Stanley Cup Final. Natuurlijk houden we je bij SportAmerika op de hoogte van de ontwikkelingen in deze finale!DE HEADLINES

Bij de Boston Bruins begon het allemaal wat te piepen en te kraken na Game 4. Het was dan ook niet zeker of captain Zdeno Chara (gebroken kaak) en Matt Grzelcyk (hersenschudding) van de partij waren in Game 5. Chara speelde en zag zijn team de beste kansen krijgen in de eerste periode. De openingstreffer viel echter aan de andere kant. Zoals zo vaak in deze play-offs scoorden de St. Louis Blues vroeg in een periode en dit keer was het Ryan O’Reilly die de goal voor zijn rekening nam. Die treffer in de tweede haalde de wind een beetje uit de zeilen van de Bruins. Zo gevaarlijk als in de eerste periode werden ze pas weer in de slotminuten. Een dubieuze treffer van David Perron zette de Blues op 2-0, maar Jake DeBrusk zorgde nog voor hoop. Die hoop was echter uitgestelde teleurstelling, want St. Louis won: 2-1.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: St. Louis leidt 3-2

De St. Louis Blues staan op matchpoint in de Stanley Cup Final. Wie dat in december had gezegd, was waarschijnlijk uitgelachen of opgesloten. Toch is het de werkelijkheid en de ploeg kan maandag (02.00 uur CET) voor het eerst in de historie de Stanley Cup winnen. In Game 5 hadden de Blues het vooral in de eerste periode moeilijk, maar een voorsprong en een uitstekende Binnington deden wonderen. Boston zal zich niet zomaar overgeven, maar hebben het momentum én de historie tegen zich. In bijna 62% van de gevallen wint de thuisploeg Game 6 als daarmee de serie gewonnen kan worden. Toch zal Boston niet veel aan het spel willen veranderen ten opzichte van Game 5. De ploeg moet de kansen benutten, maar dat zal niet eenvoudig zijn. Juist in de belangrijke wedstrijden toonde Jordan Binnington dit postseason zijn topvorm.

Cover Photo: Matt Slocum/AP Photo

Ook leuk om te lezen