NHL play-offs: Blues zorgen voor evenwicht in WCF

Door

De Conference-finales zijn onderweg en dat betekent dat nog vier teams kans maken op de hoofdprijs. In het oosten strijden Boston en Carolina om een plek in de Stanley Cup Final en in het westen zijn dat San Jose en St. Louis. Bij SportAmerika houden we je dagelijks op de hoogte van de ontwikkelingen in deze ronde van de play-offs.DE HEADLINES

Zowel tegen de Golden Knights als tegen de Avalanche verloren de San Jose Sharks Game 2 na winst in Game 1. Ook tegen de Blues begon Team Teal niet best aan het tweede duel. Jaden Schwartz bevestigde nog maar eens zijn goede vorm door al vroeg in de eerste periode de score te openen. Het leek de Sharks wakker te schudden, want de thuisploeg groeide daarna in de wedstrijd. Een beloning bleef echter uit. Sterker nog, het was St. Louis dat vanuit het niets op 0-2 kwam. Na goed werk van Ryan O’Reilly klopte Vince Dunn Sharks-goalie Martin Jones. Een shorthanded goal van Logan Couture zorgde voor aansluiting. Diezelfde Couture schoot de Sharks twee minuten na z’n eerste goals alweer langszij. Defensief kregen de Blues echter controle over de wedstrijd. Dit betaalde zich uit in de 2-3 van Robert Bortuzzo. Oskar Sundqvist bepaalde de eindstand op 2-4.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND IN DE SERIE: serie in evenwicht 1-1

San Jose liep weer tegen een nederlaag aan in een tweede wedstrijd. Toch was de ploeg in de eerste twee periodes grotendeels de bovenliggende partij. In de derde periode van Game 2 bracht Blues-coach Craig Berube wat defensieve wijzigingen aan en dat bleef niet zonder succes. St. Louis won voor de zesde keer deze play-offs een uitwedstrijd en keert donderdag (02.00 uur CET) terug naar huis voor Game 3. St. Louis lijkt het af en toe moeilijk te hebben met de snelheid en kracht van de Sharks, maar de Blues worstelen toch vooral met hun eigen powerplay. In Game 4 tegen Dallas scoorden ze voor het laatst een goal op de PP. St. Louis is 0-for-16 in hun laatste vier wedstrijden. De Sharks doen het overigens niet veel beter. Zij zijn 1-for-6 in de serie, maar die goal viel op een 5-on-3.

Cover Photo: Paul Sancya/AP Photo

Ook leuk om te lezen