NHL Draftwatch: Eichel verslaat McDavid op NHL Scouting Combine

Door

Tampa Bay Lightning v New York Rangers - Game Seven

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

Met deze week: weer twee ploegen op de NHL Draft Order kunnen worden ingevuld. De uitschakelde ploegen in de NHL Play-offs kunnen zich gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen, te beginnen bij de NHL Draft. Jack Eichel versloeg Connor McDavid bij de NHL Scouting Combine. Of het echt veel waarde heeft valt te betwijfelen, maar het is op zijn minst opvallend. Verder aandacht voor verdedigers Gabriel Carlsson en Noah Juulsen. Bij wijze van bonus wordt ook nog even vooruit gekeken naar de NHL Drafts van 2016 en van 2018.

De ploegen

De NHL Draft order is bijna compleet. Nu de play-offs in de NHL de Stanley Cup Finals hebben bereikt, zijn er nog slechts twee plekken onzeker. Anaheim Ducks zal in de eerste ronde als 27ste een keuze mogen maken. De Ducks werden uitgeschakeld door Chicago Blackhawks en eindigden in de reguliere competitie lager dan New York Rangers. De Rangers werden uitgeschakeld door Tampa Bay Lightning. De Rangers hebben hun first round pick verruild aan Tampa Bay Lightning, dus met plaatsing voor de Stanley Cup Finals ten koste van de Rangers heeft Tampa Bay zichzelf eigenlijk dubbel beloond.

Philadelphia Flyers en Arizona Coyotes zullen nog enige interesse hebben in de winnaar van de Stanley Cup Finals. Deze ploegen hebben de first round picks die origineel van Tampa Bay en Chicago waren vergaard. Wint Tampa Bay, dan mogen de Coyotes als 29ste overall kiezen. Wint Chicago Blackhawks, dan gaat de 29ste pick naar Philadelphia. De draft order is van toepassing op elke ronde in de NHL Draft, met uitzondering van de uitslag van de NHL Draft Lottery. De 31ste keuze (eerste in de tweede ronde) is in het bezit van Buffalo Sabres. De Edmonton Oilers zijn in de tweede en verdere rondes als derde aan de beurt, met uitzondering van draft picks die verruild zijn.

Ook leuk om te lezen