NHL Draftwatch: Draft Lottery bepaalt zaterdag wie first overall mag kiezen

Door

draft lottery

In NHL Draftwatch wordt alvast vooruit gekeken naar de NHL Draft van 2015. Welke teams zijn slecht genoeg om een gooi te doen naar een top pick? En welke spelers mogen we als potentiële top picks beschouwen? Eén speler verdient onze extra aandacht. De Nederlander Daniel Sprong is een mogelijke top pick in de NHL draft 2015. Je ideale voorbeschouwing op de NHL Draft 2015? Dat is NHL Draftwatch op #SportAm!

De ploegen

Het reguliere seizoen zit er op en de ploegen die zich nog niet plaatsten voor de play-offs, weten – ongeveer – op welke positie zij hun eerste draft pick mogen kiezen. De laatste wijziging die hier allicht in gaat plaatsvinden, komt voort uit de NHL Draft Lottery. De NHL heeft bekend gemaakt dat de Lottery aanstaande zaterdag 18 april plaats gaat vinden, in aanloop naar het duel Pittsburgh Penguins @ New York Rangers in de eerste ronde van de play-offs. De ploeg die de NHL Draft Lottery wint, krijgt de beschikking over de first overall pick in de aankomende draft. Alle ploegen die daarbij gepasseerd worden, moeten dus één pick extra wachten tot zij aan de beurt zijn. De ploegen hebben volgens de volgende percentages kans om de NHL Draft Lottery te winnen:

1. Buffalo Sabres 20%
2. Arizona Coyotes 13,5%
3. Edmonton Oilers 11,5%
4. Toronto Maple Leafs 9,5%
5. Carolina Hurricanes 8,5%
6. New Jersey Devils 7,5%
7. Philadelphia Flyers 6,5%
8. Columbus Blue Jackets 6%
9. San Jose Sharks 5%
10. Colorado Avalanche 3,5%
11. Florida Panthers 3%
12. Dallas Stars 2,5%
13. Los Angeles Kings 2%
14. Boston Bruins 1%

Nadat de winnaar van de NHL Draft Lottery bekend is gemaakt, zijn de eerste 14 ploegen die een speler mogen draften bekend. Vorig jaar nog gebeurde het dat de nummer laatst niet als eerste overall mocht draften. Florida Panthers won toen de Draft Lottery en passeerde nummer laatst Buffalo Sabres. Het restant van de volgorde waarin gekozen wordt, wordt bepaald op basis van de resultaten in de play-offs.

Ook leuk om te lezen