NFL weekoverzicht: Jamal Adams verruilt de Jets voor de Seahawks

NFL weekoverzicht: Jamal Adams naar Seattle

Door

Het was weer een bewogen week in NFL-land. Voornamelijk het aantal COVID-gerelateerde berichten rees de pan uit. Vandaar dat we aan het eind van dit weekoverzicht een uitgebreid lijstje van COVID-ontwikkelingen behandelen. Verder is er natuurlijk aandacht voor de trade van Jamal Adams, het nobele besluit van Laurent Duvernay-Tardif, de mogelijke terugkeer van Alex Smith, de nimmer stil te krijgen Antonio Brown en de nieuwste NFL franchise: het Washington Football Team.


Jamal Adams verruilt de Jets voor de Seahawks


All-Pro safety Jamal Adams lag al een poosje op ramkoers met de New York Jets. Afgelopen week culmineerde dit in een trade naar de Seattle Seahawks. De Jets brengen ook een vierde ronde pick in de 2022 NFL Draft naar Seattle, maar krijgen daar een hoop voor terug. Zij mogen safety Bradley McDougald aan hun selectie toevoegen en krijgen twee eerste ronde picks (2021 en 2022) plus een derde ronde pick in 2021. De Jets zijn tevreden en Jamal Adams krijgt wat hij wil. De vraag is nu hoe diep Seattle volgend jaar in de buidel gaat tasten voor de safety. Hij komt dan namelijk in aanmerking voor een verlenging. De verwachtte cap space voor de Seahawks in 2021 is 67 miljoen dollar. Is dit voldoende voor Jamal Adams en andere spelers op hun roster?


Chiefs guard Laurent Duvernay-Tardif laat seizoen schieten


Laurent Duvernay-Tardif heeft dit najaar een andere werkomgeving dan vorig jaar. De enige actieve NFL-speler met een medisch doctoraat laat het NFL-seizoen aan zich voorbij gaan. Dit off-season spendeerde hij als verpleger in een zorgfaciliteit in zijn thuisstad Montreal. Die ervaring heeft hem doen besluiten om aan de frontlinie te blijven vechten tegen COVID-19. Hij ontvangt 150.000 dollar van de NFL. Zijn gegarandeerde salaris van 2,5 miljoen dollar houdt hij tegoed voor het seizoen van 2021.


Alex Smith mag zich weer op het footballveld begeven


Na lang blessureleed met complicaties gloort er nieuwe hoop aan de horizon voor quarterback Alex Smith. De 36-jarige veteraan brak twee seizoenen geleden zijn scheen- en kuitbeen. Gedurende het herstelproces leidde een infectie bijna tot amputatie van zijn been. Afgelopen week kreeg hij toestemming van zijn medische team om mee te doen aan football activiteiten in de teamfaciliteiten van het Washington Football Team. Morgen begint het trainingskamp voor het team uit Washington.


Antonio Brown roert zich weer


Een week geen Antonio Brown is een week niet geleefd. De wide receiver was in staat om Jamal Adams te doen verbleken bij zijn act als de ultieme primadonna. Exact een week geleden tweette Brown dat hij zijn cleats aan de wilgen zou hangen. Drie dagen later kwam hij daar weer op terug en eiste dat de NFL een punt zet achter het onderzoek naar hem. Volgens AB traineert de NFL het onderzoek bewust aangezien hij naar eigen zeggen voldoet aan alle voorwaarden die door de League zijn gesteld. Totdat het onderzoek is afgerond lijkt er geen team te zijn dat de gok aandurft.


Washington Football Team officieel in het leven geroepen


Naast Antonio Brown is ook de football franchise in Washington een terugkerend thema. De naam wordt veranderd, er bestaat controverse rondom seksueel wangedrag richting vrouwelijke medewerkers en sinds vorige week is er een officiële tussennaam. Het team gaat in ieder geval dit seizoen verder als het Washington Football Team. Hoe lang men deze naam zal voeren, is onbekend. Head coach Ron Rivera gaf aan dat het tot 18 maanden kan duren voor er een besluit is.


COVID-update


In de afgelopen week waren er opvallend veel ontwikkelingen rondom COVID-19 en de NFL. Hieronder vind je ze in korte bullet points.

  • Twaalf rookies van negen teams die hun resultaten terug kregen, testten positief. In totaal zijn 95 spelers positief getest;
  • Spelers die positief testen krijgen een specifieke roster status (reserve/COVID-19). Deze status is onbeperkt en stelt een team in staat om een speler direct op IR te zetten. Daarnaast mogen ze een speler oproepen uit de practice squad (PS) die ze na medical clearance van de reserve/COVID-19 speler zonder waivers mogen terugzetten naar de PS;
  • Inmiddels hebben zes spelers de reserve/COVID-19 status. Twee Browns-spelers (RB Hilliard en rookie DB Jovante Moffatt) en vier undrafted free agents (UDFA);
  • Het pre-season is onder druk van de NFLPA geschrapt;
  • Het is de Giants en Jets niet toegestaan om in 2020 met publiek te spelen in MetLife Stadium. De gouverneur van New Jersey liet weten dat er voor hen geen uitzondering komt op de regel dat samenkomsten van meer dan 500 personen niet is toegestaan;
  • Indien er stadions zijn waar wel fans worden toegelaten, verplicht de NFL hen om een mondmasker te dragen. Dit geldt ook in staten en steden waar overheden dit niet per se verplichten. Spelers worden niet verplicht om een mondmasker te dragen tijdens duels;
  • In de eerste twee weken van de trainingskampen worden spelers dagelijks getest op COVID-19.


Luister de SportAmerika NFL Podcast van de maand juli op je favoriete podcast platform. Deze maand behandelen we Antonio Brown, de kans op een NFL-seizoen, ontwikkelingen in de SportAmerika NFL Bracket, mogelijke breakout players en meer!


 

Cover foto: AP Photo/Phelan M. Ebenhack

 

Ook leuk om te lezen