NFL Update: Sanders blijft een Steeler

Door

Washington Redskins v Pittsburgh Steelers

Emmanuel Sanders is ook komend seizoen een Pittsburgh Steeler. De wide receiver had een eenjarig contract t.w.v. 2.5 miljoen gekregen van de New England Patriots en als restricted free agent hadden de Steelers de keuze om hem te laten gaan voor een draftpick uit de derde ronde, of om het simpelweg te matchen. De Steelers deden het laatste.

Sanders (26) staat bekend als een snelle en atletische receiver die binnen het team wordt gezien als de natuurlijke opvolger van de vertrokken Mike Wallace. Vooral Ben Roethlisberger lijkt gecharmeerd van Sanders en de Steelers quarterback was vorige week naar verluidt flink aan het lobbyen om Sanders te behouden, met succes zo blijkt achteraf.

Sanders had vorig 44 recepties voor 626 yards en één touchdown in zestien wedstrijden. Hij zal een duo moeten gaan vormen met Antonio Brown, verder beschikken de Steelers momenteel over Jerricho Cotchery, Plaxico Burress en David Gilreath.

Amendola zamelt geld in voor slachtoffers Boston

Iedereen is inmiddels wel bekend met het drama dat gisteren in Boston plaatsvond. Veel sporters hebben hun medeleven betuigd en de nieuwste Patriot-receiver, Danny Amendola, heeft besloten om op bijzondere wijze geld in te zamelen voor de slachtoffers:

Amendola tekende afgelopen winter een vijfjarig contract t.w.v. 31 miljoen en wordt gezien als de vervanger van Wes Welker.

Manning slaat receiver over

Een klein mini-drama bij Denver. Afgelopen begon Peyton met enkele trainingen bij Duke University. Hiervoor werden vervolgens Wes Welker, Eric Decker en Demaryius Thomas uitgenodigd om mee te doen met de oefeningen. Een vierde Bronco receiver voelde zich hiermee echter buitengesloten:

Volgens Manning was er simpelweg geen ruimte voor meer receivers en dus besloot hij enkel de eerste drie op het depth chart uit te nodigen. ‘Maar ik zie het graag dat Bubba deze houding heeft. Hopelijk gaat hij een productief offseason beleven en kan hij toch van grote waarde zijn voor ons’, aldus Manning.

Of dat echter gaat lukken is maar de vraag, vorig jaar zag Manning zijn beledigde receiver slechts één keer staan: Caldwell had één receptie in acht wedstrijden. Daar komt ook nog bij dat dit jaar Wes Welker er bij zal zijn, maar Caldwell heeft er in ieder geval voor gezorgd dat hij nog niet helemaal vergeten is.

Ook leuk om te lezen