Julio Jones: ongrijpbare falcon

Door

De Atlanta Falcons zijn zeer sterk aan het seizoen begonnen. Onder nieuwe head coach Dan Quinn is Atlanta nog ongeslagen, en zijn het duidelijk niet meer de Falcons van vroeger, een aanvallend sterk team met een matige verdediging. Een speler die het heft in handen heeft genomen en de Falcons op zijn rug meesleept is Julio Jones. De receiver is als een speer uit de startblokken gekomen en lijkt bij vlagen werkelijk ongrijpbaar.

Op dit moment staat de teller al op 440 yards en 34 catches. Een monsterlijk aantal. Er is niet één speler in de geschiedenis van de NFL die dat aantal in zijn eerste drie wedstrijden bij elkaar wist te sprokkelen. Niet geheel onbelangrijk is dat hij ook al vier touchdowns wist te scoren. De chemie tussen Jones en Falcons QB Matt Ryan lijkt beter dan ooit. Ook lijkt Jones ongrijpbaarder dan ooit. Met Roddy White aan de andere kant zullen tegenstanders moeten kiezen welke receiver ze een double team moeten geven. Op dit moment lijkt er geen twijfel mogelijk: Julio Jones kan absoluut niet door één verdediger gestopt worden.

Op de eerste speeldag dachten de Philadelphia Eagles daar echter anders over. Byron Maxwell was de aangewezen man om de snelle receiver aan banden te leggen. Niets bleek minder waar. Toen de stofwolken aan het einde van de battle of the birds waren opgetrokken had Julio Jones Maxwell gedeclasseerd tot een stuk toast. De stats van Jones logen er niet om: negen vangballen, 141 yards en twee touchdowns. En een gedeclasseerde cornerback. Maxwell kon niets anders doen dan een schamper lachje tonen toen hij geconfronteerd werd met de stats van zijn directe tegenstander:

In week 2 gingen de Falcons op bezoek bij de New York Giants. En kon Julio Jones Odell Beckham Jr eens laten zien wie het predicaat ‘beste receiver in de NFL’ verdient. Beckham had zelf zeven catches voor 146 yards. Jones deed daar nog een schepje bovenop en had dertien vangballen voor 135 yards. De dertien catches waren een evenaring van het clubrecord dat op naam staat van voormalig Tight End Tony Gonzalez. Jones was echter niet geheel tevreden:

Every opportunity that I get, when a ball is thrown at me. I feel like it’s my job to catch it. I had 15 targets and I caught 13. I think I did ok. I wish I could have caught all 15.

Ok Julio.

Afgelopen zondag waren de Dallas Cowboys de tegenstander. Jones ging ongestoord door met waar hij mee bezig was. De secondary van de Cowboys konden de sterke en snelle receiver ook niet aan banden leggen. Jones was ongenaakbaar en welke route hij ook rende, Matt Ryan vond hem en geen Cowboy die hem een strobreed in de weg legde.

Op ongeveer drie minuten voor het einde waren de Cowboys kansloos toen Jones in motion ging en achter de O-Line zijn pas zodanig versnelde dat hij vlak voor de hoek van de endzone vogelvrij kwam te staan. Een koud kunstje voor Matt Ryan om hem aan te gooien. Jones eindigde de avond met twaalf catches, 164 yards en twee touchdowns.

Met Jones in deze vorm is het niet ondenkbaar dat er aan het einde van het seizoen diverse records gaan sneuvelen. De receiver lijkt op dit moment simpelweg ongrijpbaar.

Foto: Twitter

1 Reactie
  1. D.N. 8 jaar ago

    “In week 2 gingen de Falcons op bezoek bij de New York Giants. En kon Julio Jones Odell Beckham Jr eens laten zien wie het predicaat ‘beste receiver in de NFL’ verdient. Beckham had zelf zeven catches voor 146 yards. Jones deed daar nog een schepje bovenop en had dertien vangballen voor 135 yards.”

    Ik vind die cijfers van Beckham Jr., die in tegenstelling tot Jones wel een touchdown had, anders indrukwekkender. En die laatste tweet van ESPN. :’) Jones gaat dit natuurlijk nooit volhouden.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen