NFL Update: Jeffery tekent bij, Rodgers op de weg terug

Door

Er staat weer een prachtig NFL-weekend voor de deur. Na de klassieker tussen de Redskins en de Cowboys volgen er nog vijftien duels. Het is vooral uitkijken naar een aantal krakers in de NFC en divisiematch-ups in de AFC. In deze update het laatste nieuws in aanloop naar de dertiende speelronde.

EAGLES LEGGEN TOPRECEIVER LANGER VAST

Niet alleen op het veld zijn de Philadelphia Eagles (10-1) dit seizoen zeer slagvaardig. Ook buiten de lijnen wordt er gewerkt aan de opmars van de franchise. Een belangrijke stap is het langer vastleggen van wideout Alshon Jeffery. De wide receiver zou na dit seizoen free agent zijn geweest, maar tekende bij tot 2021.

Het twitteraccount van de Eagles koos ervoor om de tekst in het contract te blurren, Jeffery tekent echter geen blanco cheque in Philadelphia. Wel kan hij zo’n 52 miljoen dollar tegemoet zijn, waarvan 27 gegarandeerd. De oud-speler van de Chicago Bears verdiende zijn contractverlenging door zich dit seizoen te bewijzen als #1 target voor quarterback Carson Wentz. Na elf wedstrijden staat Jeffery op 619 yards en 7 touchdowns.

MONTGOMERY OUT, RODGERS OP DE WEG TERUG

De Green Bay Packers moeten de jacht op de play-offs gaan vervolgen zonder de beoogde #1 running back. Ty Montgomery is op injured reserve geplaatst vanwege aanhoudende polsklachten. Er is echter ook goed nieuws voor de Packers-fans. Het herstel van Aaron Rodgers lijkt op schema te verlopen. De quarterback staat ook nog op IR, maar lijkt de geplande terugkeer in week 15 te kunnen halen.

De tussenliggende wedstrijden zijn tegen de Tampa Bay Buccaneers en de Cleveland Browns. Als die duels worden gewonnen dan zou Rodgers nog wel eens bij kunnen gaan dragen aan een onwaarschijnlijke run naar de play-offs van de Packers (5-6).

GORDON, GAROPPOLO EN GENO SMITH IN ACTIE

Tenslotte nog even het schema voor de komende speelronde. Met daarbij de aantekening dat we een aantal spelers in actie gaan zien die lang niet meer aan een NFL-wedstrijd gestart zijn. Jimmy Garoppolo mag voor het eerst starten voor de San Francisco 49ers. Josh Gordon speelt voor de Cleveland Browns zijn eerste wedstrijd sinds 21 december 2014. Voor de New York Giants zien we juist voor het eerst sinds 21 november 2004 een andere quarterback dan Eli Manning. De Giants-legende moet toekijken hoe Geno Smith zijn plaats inneemt. Een keuze die bij het merendeel van de SportAmerika-stemmers niet goed viel.

Zondag 3 december | 19.00 uur
Vikings @ Falcons (FOX Sports 6)
Lions @ Ravens
Patriots @ Bills
49ers @ Bears
Buccaneers @ Packers
Colts @ Jaguars
Broncos @ Dolpins
Chiefs @ Jets
Texans @ Titans

Zondag 4 december | 22.05 uur
Browns @ Chargers

Zondag 4 december | 22.25 uur
Panters @ Saints (FOX Sports 6)
Rams @ Cardinals
Giants @ Raiders

Maandag 4 december | 02.30 uur
Eagles @ Seahawks (FOX Sports 6)

Dinsdag 5 december | 02.30 uur
Steelers @ Bengals (FOX Sports 6)

(Top photo: Twitter Eagles Nation)

Ook leuk om te lezen