NFL Update: Geen Romeinse cijfers voor Super Bowl 50

Door

Super Bowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ers
Voor de 50e Super Bowl wijkt de NFL af van de Romeinse becijfering. In het logo wordt er dus geen ‘Super Bowl L’ getoond, maar ‘Super Bowl 50’. Het is voor eerst sinds de vijfde Bowl in 1971 dat er niet gewerkt wordt met Romeinse cijfers.

‘Het is een eenmalig uitstapje’, verzekert vice president Jaime Weston van de afdeling brand and creative. ‘Alleen de letter L ziet er namelijk vormtechnisch gezien niet goed uit.’ Zijn team werkte sinds april vorig jaar 73 versies van het logo uit, met als uiteindelijke conclusie dat een stand alone L simpelweg niet werkt voor het menselijk oog.

‘Toen we het logo voor de 40e Super Bowl ontworpen, kwamen we voor het eerst in aanraking met de L’, vertelt Weston. ‘Tot dat moment hadden we alleen met X’s, V’s en I’s gewerkt. Maar bij Super Bowl XL vroegen we ons al wel af hoe het logo eruit zou zien voor Super Bowl 50.’

Super Bowl 50 wordt op 7 februari 2016 gespeeld in het nieuwe Levi’s Stadium van de San Francisco 49’ers. Voor het jaar erop gaat de NFL gewoon weer Romeinse letters gebruiken voor Super Bowl LI in Houston.


Ander kort nieuws:
* Vandaag wordt bekend of quarterback Cam Newton of cornerback Richard Sherman op de cover van het nieuwe spel Madden verschijnt. Opvallend is dat coach Ron Rivera niet op zijn eigen spelverdeler stemde, maar op zijn concurrent Sherman. Meerdere keren zelfs. Alles om de ‘Madden Curse’ te voorkomen. Veel spelers die op het hoesje verschenen, raakten namelijk het seizoen erop geblesseerd of speelden een anoniem seizoen:

Jaar | Team | Positie | Speler | Blessure | Wedstrijden gespeeld
– 2002, Minnesota Viking quarterback
Daunte Culpepper: rugblessure, 11 wedstrijden
– 2003, St. Louis Rams running back Marshall Faulk: enkelblessure, 11 wedstrijden
– 2004, Atlanta Falcons quarterback Michael Vick: gebroken been, 5 wedstrijden
– 2006, Philadelphia Eagles quarterback Donovan McNabb: diverse blessures, 9 wedstrijden
– 2007, Seattle Seahawks running back Shaun Alexander: gebroken voet, 10 wedstrijden
– 2012, Cleveland Browns running back Peyton Hillis: diverse blessures, 10 wedstrijden


*
LeSean McCoy blijft erbij dat hij momenteel de beste running back in de NFL is. Ook beter dan Adrian Peterson. ‘Ja, ja, ja’, zei de Philadelphia Eagle tegen CSNPhilly.com. ‘Vooral de laatste drie jaar, bekijk de cijfers maar.’ In de laatste drie jaar haalde McCoy 3,756 rushing yards, tegenover 4,333 yards voor Peterson. Maar met de passing game erbij neemt McCoy (4,983) wel de leiding ten opzichte van de Minnesota Viking (4,860).


*
Running back Arian Foster wil niet dat Andre Johnson zijn koffers pakt. Met een grappige video probeert hij de wide receiver in Houston te houden, waarbij hij zeker niet te trots is om te smeken (Ain’t Too Proud to Beg – The Temptations).

Ook leuk om te lezen