NFL Update: Frank Alexander tien wedstrijden geschorst

Door

Tampa Bay Buccaneers v Carolina Panthers

De Carolina Panthers defense is al een aantal weken op de dool en het zal er de komende tijd niet snel beter op worden. De NFL liet gisteren namelijk weten dat defensive end Frank Alexander niet minder dan tien wedstrijden geschorst is voor het gebruiken van verboden middelen. Hij zal pas opnieuw beschikbaar zijn in week 15, wanneer de Panthers het opnemen tegen de Tampa Bay Buccaneers.

Dit is echter niet de eerste keer (dit seizoen) dat Alexander tegen de lamp loopt, aangezien hij de eerste vier weken van dit seizoen al moest missen door een andere schorsing voor dezelfde reden. Pas maandag kwam hij terug uit schorsing, terwijl hij woensdag al een nieuwe aan zijn been had… Sommigen leren het dus werkelijk nooit!

Carson Palmer blijft op de sukkel
Arizona Cardinals coach Bruce Arians zal het komend weekend meer dan waarschijnlijk opnieuw moeten doen zonder zijn vaste quarterback Carson Palmer. De ervaren quarterback sukkelt al een aantal weken met de schouder en mistte gisteren de trainingen om een second opinion te vragen bij een andere specialist. “Hij gooide op training donderdag en vrijdag en kreeg toen een terugval”, aldus Arians voor NFL Network. Geen bemoedigende woorden voor zij die Palmer zondag verwachtten in de wedstrijd op bezoek bij de Denver Broncos… Het ziet er naar uit dat Drew Stanton opnieuw zijn kans zal krijgen.

Austin Davis start in St Louis
Ook bij de St Louis hebben ze wat problemen met de quarterbackpositie: Austin Davis werd daar gisteren aangekondigd als de starter voor komend weekend. De eerste quarterback van het team, Sam Bradford, viel in augustus uit voor de rest van het seizoen, terwijl backup quarterback Shaun Hill een dijblessure opliep in zijn optreden tijdens week één. Sindsdien kreeg Davis zijn kans en hij kon tijdens de afgelopen wedstrijden blijkbaar zijn coaches overtuigen. Zondag nemen de Rams het op tegen de Philadelphia Eagles.

Coach Jeff Fisher maakte zijn beslissing gisteren bekend en wist te vertellen dat hij het had besproken met zowel Davis als Hill. Die laatste gaf vervolgens aan de keuze ‘frustrerend’ te vinden. Davis daarentegen, was, hoe kan het ook anders, “enorm blij met deze kans”. Hill kan gerust één van de grootste verrassingen van het nog jonge seizoen genoemd worden. De jonge quarterback leidt de rangschikking in completion percentage en staat in de top tien van yards per attempt.

Have a little faith in… well, yourself!
Als uitsmijter wilden we jullie ook dit niet onthouden. Iedereen die fantasy football speelt kent het wel: net als je een speler op de bank zet, is hij gedoemd om goede punten te scoren… New York Giants tight end Larry Donnell kan daar over meespreken, alleen; hij had het wel zelf in de hand!

Afgelopen weekend moest Donnell kiezen tussen zichzelf en Vernon Davis, de tight end van de San Francisco 49ers. Donnell koos voor Davis, die al vroeg in de wedstrijd uitviel met een rugblessure en zo maar een handjevol punten binnenhaalde. Dit terwijl Donnell zelf de wedstrijd van zijn leven speelde op bezoek bij de Washington Redskins en niet minder dan drie touchdowns scoorde…

Saillant detail: deze foute keuze brak Donnel héél zuur op toen hij zag dat hij de matchup verloor met 15 punten, een kloof die hij makkelijk had kunnen dichten had hij zichzelf opgesteld… In lokale media reageerde Donnell als volgt: “Ik had gewonnen als ik mezelf opgesteld had. Tijdens de wedstrijd dacht ik: ‘Dit meen je niet??’, en dat zweer ik!”. Dit zal hem alvast geen tweede keer meer overkomen!

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen