NFL Update: Doorbraak in plannen NFL team in Los Angeles

Door

San Diego Chargers v Los Angeles Raiders

Stan Kroenke, eigenaar van de St. Louis Rams, kocht vorig jaar een behoorlijke lap grond in Inglewood, een voorstad van Los Angeles. Nu zou Kroenke een partner gevonden hebben in de eigenaren van het aanliggende Hollywood park om op die bouwgrond een NFL stadion met 80.000 zitjes neer te planten, samen met een pak winkel-, kantoor- en woonruimtes. Komt er dan eindelijk schot in de langlopende plannen om een NFL-franchise terug naar LA te brengen? Na het vertrek van de Rams en de Raiders (foto boven) in 1994 heeft de op een na grootste stad van de VS er namelijk geen meer…

Stockbridge Capital Group en Kroenke zouden volgens lokale media nu in onderhandeling zijn om de plannen tot uitvoering te brengen en nog dit jaar op een akkoord landen. Goed nieuws natuurlijk voor de Angelinos, maar dit betekent ook dat sportfans in St. Louis bange tijden staan te wachten… Ondertussen weigeren de Rams alle commentaar en wordt de druk op de stad St. Louis verhoogd. Die zijn al een tijdje in moeilijke onderhandelingen verwikkeld over (vrij dure) aanpassingen aan het huidige stadion. Later deze maand zou de stad met een nieuw voorstel op de proppen komen en mogelijk probeert Kroenke de druk te verhogen met geruchten over een verhuizing.

De NFL reageerde wel al. “Geen enkel team heeft een verhuizing aangevraagd voor het volgende seizoen. We zien er wel steeds op toe dat we sterke en succesvolle franchises hebben in de league. Elke verhuizing moet goedgekeurd worden door de 32 teams met een drie-vierde meerderheid.”

Voormalige Giants coach Allie Sherman overleden
Alex “Allie” Sherman was back-up quarterback in de jaren ’40 bij de Philadelphia Eagles. Hij was eigenlijk wat te klein, maar werd toch bij het team gehouden omdat hij er steeds bekend stond om zijn uitgebreide kennis van het spel. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Sherman coach werd. In zijn eerste drie jaar bij de New York Giants (1961-1963) bereikte hij telkens de league championship game. Hij verloor ze echter allemaal (twee keer tegen de Green Bay Packers en een keer tegen de Chicago Bears). In 1961 en ’62 werd hij coach van het jaar in de NFL. Zijn volgende seizoenen waren minder succesvol, maar hij bleef toch op post tot in 1969. Hij eindigde zijn coachingscarrière met een 57-51-4 record. Sherman stierf zaterdag op 91-jarige leeftijd.

Trainerscaroussel komt op gang
Na het aflopen van het reguliere seizoen ontslaan verschillende teams traditioneel hun coach en dat was ook dit jaar niet anders. Zo werden onder andere Marc Trestman ontslagen bij de Chicago Bears en Mike Shanahan bij de Washington Redskins.

Beide heren hebben echter alweer uitzicht op een nieuwe baan. Zo zou Trestman op gesprek geweest zijn bij de Tampa Bay Buccaneers voor de positie van offensive coordinator onder nieuwbakken hoofdcoach Lovie Smith. Trestman zou er meteen weer gekoppeld worden aan Josh McCown, de quarterback die hij in Chicago al onder zijn hoede had. De Bucs zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe offensive coordinator, nadat Jeff Tedford de club moest verlaten wegens ziekte.

Shanahan van zijn kant, kan rekenen op de interesse van verschillende clubs. Hij zou al gesproken hebben met de Oakland Raiders die in september al afscheid namen van Dennis Allen en toen Tony Sparano aanstelden als interim coach. Dit gesprek volgde na meetings met de San Francisco 49ers en Buffalo Bills eerder vorig weekend.

De interesse van Oakland voor Shanahan is toch wat verrassend te noemen, aangezien beiden eerder al een turbulente relatie hadden in de jaren ’80. De Raiders waren namelijk de eerste coachingsopdracht in de carrière van Shanahan en die eindigde nogal rampzalig. Shanahan kon het toen namelijk niet vinden met toenmalig eigenaar Al Davis…

Foto: Getty images

Ook leuk om te lezen