NFL Update: Carroll en Fox verlengen contract

Door

Super Bowl XLVIII Preview

Het is twee maanden geleden dat Super Bowl XLVII werd gespeeld en nu al hebben coaches Pete Carroll van de Seattle Seahawks en John Fox van de Denver Broncos allebei een nieuw contract getekend. Carroll en Fox blijven nu beide verbonden bij hun club tot 2016. Gisteren werd als eerste bekend dat Pete Carroll, wiens contract na komend seizoen zou aflopen, een tweejarige verlenging ondertekende. De 62-jarige Carroll had nog één jaar te gaan van zijn vijfjarige contract bij de Seattle Seahawks, maar het winnen van de eerste Super Bowl in de geschiedenis van de franchise uit het noordwesten van de VS, haalde de Seahawks over om hem een nieuw contract aan te bieden.

Fox, die de Super Bowl titel (en ook een bonus van één miljoen dollar) aan zijn neus voorbij zag gaan, tekende een driejarige verlenging bij de Broncos, waarmee zijn vorige contract ook meteen werd nietig werd verklaard. Ook hij had nog één jaar te gaan van zijn vierjarige contract dat hij in 2011 in Denver tekende.

Carroll en Fox voegen zich door met hun contractverlengingen op zak tot de top van best betaalde coaches in de NFL.

Chris Johnson weg bij Tennessee Titans

Een verrassing was het al niet meer, maar nu is het dan toch echt zo ver: Chris Johnson verlaat de Tennessee Titans. De 28-jarige running back, die eigenlijk alleen in de eerste twee jaar van zijn NFL-carrière kon overtuigen bij de Titans. In de zes jaar dat CJ2K voor de Titans uitkwam, haalde hij 7965 yards, met zijn hoogtepunt in 2009. Toen haalde Johnson 2006 yards in één seizoen. Om te stellen dat Johnson over zijn top heen is, gaat misschien te ver, want er is zeker wel interesse voor de running back. Met name de New York Jets lijken geinteresseerd te zijn in de diensten van CJ2K.

Overige headlines

    • De Buffalo Bills hebben wide receiver Mike Williams overgenomen van de Tampa Bay Buccaneers. In ruil daarvoor ging een draftkeuze van de Bills in de zesde ronde van de komende Draft naar de Bucs toe.
    • Robert Griffin III en DeSean Jackson speelden allebei met het rugnummer 10. Nu de twee teamgenoten zijn geworden bij de Washington Redskins, bleef er de vraag wie komend seizoen met het rugnummer 10 zou spelen.Zelf riep hij al op tot kalmte, want RGIII blijft ’10’ houden, terwijl DJax waarschijnlijk met nummer ’11’ op de rug gaat spelen.
  •  Champ Bailey speelt de komende twee seizoenen voor de New Orleans Saints. Na tien jaar bij de Denver Broncos ( eerder speelde Bailey ook al vijf jaar bij de Washington Redskins) maakt de 35-jarige cornerback hoogstwaarschijnlijk zijn carriere af in New Orleans. De twee jaar in Louisiana gaat Bailey ongeveer zeven miljoen dollar opleveren.

 

 

Ook leuk om te lezen