NFL Update: Brett Favre keert terug naar uitverkocht Lambeau

Door

150718_brett-favre-hall-of-fameEr waren mooie woorden van oud-teamgenoten, oud-collega’s en voormalig Green Bay Packers president Bob Harlan die hem “de beste en grootste speler die we ooit hebben gehad” noemde. De meeste indruk maakten echter de fans die massaal naar Lambeau Field kwamen om Brett Favre te eren op de dag dat de legendarische quarterback werd toegelaten tot de Packers Hall of Fame. En zo was Favre terug op de plek waar hij in 2008 afscheid nam. Via een trade met de New York Jets kwam hij daarna nog terecht bij divisierivaal Minnesota Vikings om daar nog twee seizoenen te spelen. Zijn gloriejaren vonden echter plaats in het voor Amerikaanse begrippen nietige plaatsje Green Bay.

MVP!
“Het was alsof ik nooit ben weggeweest,” sprak Favre toen hij zaterdag van het veld liep. “Het was een geweldig gevoel.” Favre is de zesde Packer waarvan het rugnummer (No. 4) voor altijd van hem zal zijn en voor niemand anders. Tony Canadeo (3), Don Hutson (14), Bart Starr (15), Ray Nitschke (66) en Reggie White (92) gingen hem voor. De euforie van gisteren staat in schril contrast met de laatste keren dat Favre op het veld van Lambeau stond. Toen hij in dienst van de Vikings in 2009 en 2010 als QB op de toendra van Green Bay stond werd hij door zo ongeveer het hele stadion uitgejouwd. Gisteren kreeg hij echter een staande ovatie van bijna drie minuten en scandeerden bijna 70.000 mensen “MVP! MVP!”.

Uitverkocht
De 67.000 beschikbare kaartjes waren binnen twee uur uitverkocht. Een duidelijk teken dat Green Bay de periode ‘Minnesota’ vergeven en vooral vergeten heeft. Favre speelde zestien seizoenen voor de Packers en speelde in die periode twee Super Bowls, waarvan één werd gewonnen. De officiële ceremonie waarbij de beeltenis van Favre, plus zijn nummer 4, te zien zal zijn op het stadion van de Packers zal overigens pas plaatsvinden op de avond van Thanksgiving. Niet geheel toevallig spelen de Packers op juist die avond tegen hun grootste rivaal, de Chicago Bears. Vanaf volgend jaar kan Favre ook uitgekozen worden om toe te treden tot de Pro Football Hall of Fame.

Redacteur Michael Feith maakte afgelopen week een prachtige infographic over Brett Favre

Overig nieuws:

Reggie Wayne wil nog één jaartje door
Volgens voormalig Indianapolis Colts receiver Reggie Wayne zijn diverse team geïnteresseerd in zijn diensten. De speler wil dolgraag nog een 15de en laatste seizoen in de NFL spelen. Wayne, die van 2001 tot 2014 voor de Colts speelde en één maal de Super Bowl won (XLI) kreeg afgelopen vrijdag een (symbolische) sleutel van de stad Indianapolis van de burgermeester. Vorig seizoen had Wayne het erg lastig met slechts twee touchdowns en daarbij een elleboogblessure en later in het seizoen ook nog eens gescheurde triceps. De zesvoudig Pro Bowler focust zich nu op fit worden en hoopt dat iemand geïnteresseerd is in de meer dan 1000 recepties en 82 touchdowns die hij op zijn naam heeft staan.

Jaguars lozen Ace Sanders
In mei was hoofdcoach Gus Bradley nog bijzonder enthousiast over de trainingsarbeid van Ace Sanders, maar de wide receiver en punt returner mag het weekend besteden aan het opruimen van zijn locker in de wetenschap dat hij vanaf heden een free agent is. Sanders werd in 2013 gekozen in de vierde ronde van de draft en er werd veel van hem verwacht. Als (punt) returner kon hij echter nooit potten breken en hij werd geschorst voor de eerste vier wedstrijden van het seizoen 2014 wegens het gebruik van een verboden middel. Ondanks het vertrek van Sanders blijft er nog genoeg talent over in Jacksonville. Met (rookie) Rashad Greene, Allen Hurns, Marqise Lee en Allen Robinson staan er vier gevaarlijke receivers op het rooster.

Foto: Ubertopic

Ook leuk om te lezen