NFL Update: Blessuregolf teistert NFL

Door

Pittsburgh Steelers v Cleveland Browns
Het was een zwarte zondag in de NFL. Tijdens de wedstrijd werd al duidelijk dat Victor Cruz van de New York Giants de rest van het seizoen niet meer in actie zou komen. Maandag werd ook duidelijk dat Alex Mack van de Cleveland Browns voor de rest van het seizoen is uitgeschakeld. De New England Patriots verloren met Jerod Mayo en Stevan Ridley zelfs twee spelers.

Voor de Cleveland Browns is de blessure van Alex Mack een flinke tegenvaller. De center brak zondag in de wedstrijd tegen de Pittsburgh Steelers zijn kuitbeen en zal niet meer in actie komen. Mack was bezig met een uitstekend seizoen voor misschien wel één van de beste blockers in de NFL. Het spel van Mack gaf de running backs en quarterback Brian Hoyer de mogelijkheid te schitteren. De Browns zijn de grote verrassing van het seizoen en met een gemakkelijk programma de komende weken kunnen de Browns mee gaan doen om de play-offs. Waarschijnlijk zal right guard John Greco nu op de plek van Mack komen te spelen.

De New England Patriots hebben Mayo en Ridley officieel alleen nog voor donderdag tegen de Jets als niet beschikbaar gemeld. Coach Belichick had maandag nog de hoop dat Mayo nog kon herstellen van zijn knieblessure, maar bronnen binnen de club geven toe dat de leider van de verdediger de rest van het jaar uitgeschakeld zal zijn. Hetzelfde geldt voor runningback Ridley. Ook hij zal niet meer terugkomen dit seizoen.

Ander blessurenieuws
• De knieblessure van Darren Sproles lijkt niet ernstig. De runningback van de Philadelphia Eagles zal naar verwachting één tot twee weken aan de kant moeten staan. Komende week is ook nog eens de bye-week van de Eagles, waardoor de absentie van Sproles beperkt zal zijn.
• Calvin Johnson blijft misschien de komende twee wedstrijden ook nog aan de kant. Megatron heeft last van een enkelblessure en de Detroit Lions overwegen om Johnson tot aan de bye-week te sparen. Dat zou betekenen dat hij pas weer in week 10 op het veld komt te staan.

Adam Jones over kicker: ‘Do your job’
De Cincinnati Bengals speelden zondag in een thriller gelijk tegen de Carolina Panthers. Adam Jones van de Bengals was na afloop vrij duidelijk wiens schuld dat was, die van kicker Mike Nugent. Nugent miste twee seconden voor tijd in de verlenging een 36-yard fieldgoal welke de Bengals de zege opgeleverd zou hebben.

De cornerback noemt Nugent niet in het interview, maar het is duidelijk dat Jones het heeft over de kicker en roept hem op ‘to do your job’.

Weinig weerstand schikking hersenschuddingen
Oud-spelers hebben tot vandaag de tijd om de schikking van de NFL naast zich neer te leggen. De league heeft 765 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor oud-spelers om hen te compenseren voor het hersenletsel wat ze tijdens hun loopbaan hebben opgelopen.

Joe DeLamielleure poses with bust

Spelers moeten vandaag laten weten wat ze willen, onderdeel blijven van de algemene schikking of hun eigen strijd met de NFL voeren voor een hogere schadevergoeding. Tot nu toe zijn er slechts tientallen van de 18.000 voormalig spelers die deze laatste stap genomen hebben. De verwachting is wel dat er vandaag nog wat spelers zullen volgen, waaronder Hall of Famers Tony Dorsett en Joe DeLamielleure. Zij vinden de schadevergoeding te laag en willen dat de league meer doet voor haar oud-spelers. Dit is een opvatting die gedeeld wordt door de spelers die de deal wel accepteren, maar zij hebben vaak niet de middelen om de strijd zelf te voeren tegen de NFL.

Mocht de schikking door het overgrote gedeelte geaccepteerd worden, dan is het nog niet zeker dat deze er komt. Volgende maand is er dan een rechterlijke zitting die uitspraak moet doen over de eerlijkheid van het voorstel.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen