NFL Update: Bills-fans zamelen geld in voor oud-speler Talley

Door

Darryl Talley
De fans van de Buffalo Bills zijn een inzamelingsactie begonnen voor oud-speler Darryl Talley. Deze gaf in een interview aan te kampen met depressies, mede een gevolg van het spelen in de NFL. Hierdoor kan Talley niet werken en moest hij gedwongen zijn huis verkopen. Talley geeft in het interview zelfs aan te hebben gedacht aan zelfmoord. Binnen drie dagen wisten de fans van de Bills meer dan 100.000 dollar op te halen voor hun oud-speler.

Talley was twaalf jaar lang linebacker bij de Buffalo Bills en was een belangrijke schakel tijdens de glorieperiode van de club. De Bills wonnen in de jaren negentig vier keer op rij de AFC, maar wisten de Super Bowl nooit te winnen. In 2003 werd Talley toegevoegd aan de Wall of Fame van de Bills.

De nu 54-jarige Talley beëindigde in 1996 zijn loopbaan en merkt in zijn leven na het football nog altijd de gevolgen van de sport. Zo kwam Talley er pas toen hij gestopt was achter dat hij met een gebroken nek heeft gespeeld. De vele botsingen hebben een zware wissel getrokken op het lichaam van de linebacker, die op zijn veertigste al een hartaanval kreeg. Werken lukt Talley niet meer, waardoor hij zijn zaak verloor en onlangs na 17 jaar gedwongen werd zijn huis te verkopen.

De depressies zorgen er voor dat Talley het soms niet meer ziet zitten en hij gaf openhartig aan soms te denken aan zelfmoord. Ook oud-ploeggenoten vertellen dat ze vrezen voor Talley. Voor de fans van de Bills was het droevige verhaal reden om geld in te zamelen om hun oud-speler in ieder geval financieel te ondersteunen. Binnen 58 uur was er al 100.000 dollar opgehaald, voor Talley een belangrijke bron van inkomsten naast de 39.000 dollar die de oud-speler jaarlijks krijgt van de NFL als compensatie voor zijn opgelopen blessures.

Vier teams hebben interesse in Ray Rice
Suspended Baltimore Ravens Ray Rice Attends Appeals Hearing In New York
Volgens de geruchten zijn er vier teams geïnteresseerd in het aantrekken van Ray Rice. De running back won vrijdag zijn beroep tegen de NFL en mag met onmiddellijke ingang tekenen bij een club. De vraag was welke teams het aan zouden durven om de omstreden speler aan te trekken. Volgens insiders zijn er vier teams die er over nadenken om Rice een nieuwe kans te geven.

Het is niet precies duidelijk welke teams interesse hebben, al worden in ieder geval de Colts en de Saints genoemd. Rice zou tijdens zijn schorsing veel getraind hebben en onmiddellijk een toegevoegde waarde kunnen zijn voor een team. Het is dan ook de verwachting dat de twee onbekende teams ook nog kans maken op het halen van de play-offs of in Rice het missende stukje zien richting de Super Bowl.

Carrière Briggs bij Bears mogelijk voorbij
Minnesota Vikings v Chicago Bears
Lance Briggs heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor de Chicago Bears gespeeld. De linebacker miste donderdag al de wedstrijd op Thanksgiving tegen de Lions met een hamstringblessure en de verwachting is dat Briggs dit seizoen niet meer in actie kan komen.

Het contract van Briggs bij de Bears loopt aan het einde van het seizoen af en de verwachting is dat Chicago hem geen nieuwe aanbieding zal doen. Daarmee zou er een einde komen aan een tijdperk van 12 jaar waarin Briggs uitkwam voor de Bears. In die periode startte hij 170 keer in de basis. Hiermee staat hij vijfde in de geschiedenis van de Bears. Daarnaast haalde de linebacker zeven keer de Pro Bowl. Briggs liet eerder dit seizoen al weten dat hij rekening hield met een afscheid van de Bears en dat hij nog niet wist of hij volgend jaar in de NFL actief zal zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen