NFL Update – Teams haken weer aan

Door

veterans_day_ceremonies_at_nfl_game_in_chicago_131110-g-pl299-128

In deze update een variatie van nieuws en ontwikkelingen die voort zijn gekomen uit alle wedstrijden van week 9 in de NFL.

Vier teams doen weer mee

Vier teams zijn weer terug in de race om de play-off plaatsen aan het einde van het seizoen. De overwinning van de Lions op divisie rivaal de Vikings zorgde ervoor dat ze naar de tweede plaats klommen met een 5-4 record. Ze kwamen van een 1-3 record. De Dolphins wonnen van divisie rivaal de Jets en gingen naar 4-4 en doen weer mee voor een wildcard achter de Patriots. De Saints zijn van een 0-3 record naar een 4-4 record gegaan met de overwinning op de 49ers en ook zij doen mee om een wildcard in de NFC, net als in mindere mate de Panthers die naar 3-5 gingen.

Het bovenstaande wordt mede mogelijk gemaakt door de slechte prestaties van onder andere de Vikings en de Bills. Zij verloren de laatste drie wedstrijden. Zoals je ziet staan de bovengenoemde ploegen er nog niet bij, maar ze doen weer mee, wat de NFL weer een stuk spannender maakt!

Toppers op de bank

De twee top tackles van de Jets Muhammad Wilkerson en Sheldon Richardson werden in de wedstrijd tegen Dolphins op de bank gehouden in het eerste kwart. De reden was allereerst onduidelijk en coach Todd Bowles wilde er na de wedstrijd ook niet op ingaan. Het blijkt dat beide mannen vaak te laat of niet te komen op belangrijke besprekingen. De maat was duidelijk vol bij hoofdcoach Todd Bowles. Beide heren werden nodig gemist in het eerste kwart, toen Dolphins running back Jay Ajayi vrij makkelijk kon doorlopen naar de endzone.

Gebroken been

Bills center Eric Wood heeft zijn beek gebroken in de wedstrijd tegen de Seattle Seahawks maandagavond. De Pro Bowler wordt beschoud als een van de beste op zijn positie en voor de Bills een sleutelfiguur in de running game waarop hun aanval is gestoeld. De Bills verloren maandagavond uiteindelijk de wedstrijd van de Seahawks en zagen hierdoor het zicht op een wildcard ticket verdwijnen. Wood zal dit seizoen niet meer in actie komen en vervangen worden door Ryan Groy.

Rams veranderen niks

De Los Angeles Rams denken met Case Keenum de grootste kans te hebben om te winnen. De ploeg uit Los Angeles verloor dit weekend van de Panthers en ging naar een 3-5 record. Ze lijken hiermee klaar te zijn dit seizoen, wat een uitgelezen mogelijkheid lijkt om Jared Goff de kans te geven. Het publiek in LA scandeerde massaal “We want Goff” afgelopen weekend, maar het mocht niet baten. De verhalen gaan dat de Rams Goff nog niet NFL ready vinden. Hij zou de defensies te langzaam kunnen lezen en het tempo van het spel nog niet aankunnen. De verwachting is dat Goff pas een kans krijgt als Keenum hopeloos faalt en/of dat de kans op play-offs nul is.

Raiders hebben geduld

Vorige maand heeft Aldon Smith de aanvraag ingediend om weer speelgerichtigd te worden verklaard na zijn schorsing. Deze aanvraag kan op 17 november worden goedgekeurd. Raiders coach Jack Del Rio heeft aangegeven geen haast te hebben met Smith, door aan te geven dat de linebacker eerst zijn leven op orde moet hebben, alvorens hij kan deelnemen aan het seizoen van de ploeg. Raiders zouden Smith goed kunnen gebruiken als je kijkt naar de statistieken. Ze zijn namelijk 28ste in het aantal toegelaten passing yards en bijna laatste in het aantal geproduceerde sacks. De verwachting is dat Smith terugkeert medio november, maar pas vanaf begin december een bijdrage zal gaan leveren aan de prestaties van de Raiders.

Overige headlines

  • Steelers center Maurkice Pouncey aan duim geopereerd, lijtk voor week 10
  • Vikings kickers op proef ter vervanging van slechte Walsh
  • Falcons verlengen contract van succesvolle GM Thomas Dimitroff
  • Chip Kelly ontevreden over zijn verdedigende staff na weer een blow out.

Ook leuk om te lezen