NFL Review: Bears nipt langs Jaguars, Bortles weer solide

Door

NFL Review

Met de wedstrijd tussen de Jacksonville Jaguars en de Chicago Bears is de tweede speelronde van de pre-season in de NFL gestart. SportAmerika kijkt dit hele weekend weer naar wat er allemaal gebeurd op de verschillende velden en brengt van iedere game een wedstrijdverslag.

Jacksonville Jaguars @ Chicago Bears 19-20
Rookie-quarterback en third overall pick Blake Bortles maakt vooralsnog zijn belofte waar. De spelverdeler speelde vorige week een uitstekende wedstrijd en ook gisteravond tegen de Bears liet hij zien dat het bij lange na niet zeker is dat Chad Henne – die ook een goede wedstrijd speelde – quarterback nummer één is in Jacksonville. Als Bortles (11/17, 160 yards) dit niveau weet vast te houden, dan wordt de roep om de rookie als starter bij de Jaguars alleen maar groter.

Bij de Bears liet quarterback Jay Cutler zien dat het echte seizoen wat hem betreft mag beginnen (7/9, 75 yards, 1 TD). Achter Cutler woedt een hevige strijd tussen Jimmy Clausen en Jordan Palmer om de back-uppositie, die gisteravond gewonnen werd door de laatste. Palmer forceerde twee touchdowns in het vierde kwart, waardoor de Bears er nipt met de winst vandoor gingen.

Aan defensieve kant was het vreemd om Jared Allen niet in het vertrouwde paarse tenue van de Minnesota Vikings te zien, maar in de kleuren van de Bears. De defensive end maakte zijn debuut in Chicago, maar had een rustige avond met slechts een tackle.

In iedere wedstrijd is er wel een opmerkelijke play. Gisteravond ook, maar niet door een speler. Een scheidsrechter wist bij een penalty namelijk zijn gele vlag over een afstand van 31 (!) yards te gooien.

Tjong-A-Tjoe & Boldewijn
SportAmerika volgt de verrichten van de Nederlanders Ricky Tjong-A-Tjoe (San Diego Chargers) en Geraldo Boldewijn (Atlanta Falcons) op de voet. Vorige week maakten beide heren al speeltijd voor hun team en beide pakten ze hun ‘momentje’. Defensive end Tjong-A-Tjoe wist de bal met zijn gezicht te stoppen en wide receiver Boldewijn had een vangbal voor 18 yards.

Tijdens de training camp van de Falcons blijkt dat Boldewijn een goede indruk achterlaat; hij kreeg zelfs (veel) trainingstijd met quarterback Matt Ryan aan het roer.

Ook dit weekend zullen ze hun minuten maken. Tjong-A-Tjoe neemt het vannacht met de Chargers op tegen de Seattle Seahawks, Boldewijns Falcons komen in de nacht van zaterdag op zondag in actie tegen de Houston Texans.

Vannacht staan er vier wedstrijden op het programma:

Philadelphia Eagles @ New England Patriots (01.30 uur)
Tennessee Titans @ New Orleans Saints (02.00 uur)
Detriot Lions @ Oakland Raiders (04.00 uur)
San Diego Chargers @ Seattle Seahawks (04.00 uur)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen