NFL Recap: Vikings winnen in saaie Hall of Fame Game van Steelers

Door

3882Zes maanden en negen dagen geleden wonnen de New England Patriots Super Bowl XLIX door de Seattle Seahawks te verslaan. Voor de NFL-fan markeert dat een hoogtepunt omdat er een finale gespeeld wordt, maar het is ook de start van een half jaar geen American Football. Gelukkig is die periode voorbij. In Canton, Ohio, speelden de Minnesota Vikings en Pittsburgh Steelers afgelopen nacht de zogenaamde Hall of Fame Game. Uiteindelijk waren er slechts een paar hoogtepunten te noteren in de door de Vikings met 3-14 gewonnen oefenwedstrijd.

Valse start Bridgewater
Veel ogen waren gericht op de quarterback van Minnesota. Teddy Bridgewater werd vorig seizoen Rookie of the Year en kwam zowaar het veld op voor één serie. In oefenwedstrijden en zeker de HOF Game is het altijd maar de vraag hoeveel ‘echte’ toppers het publiek te zien krijgt. Bridgewater ging vrij droevig de fout in door een simpele flip op Mike Wallace te missen op 3rd down. Dat had first-and-goal tot gevolg moeten hebben. Backup quarterback Mike Kafka gooide een mooie touchdown pass en running back Joe Banyard zorgde voor de andere score voor de Vikings.

Weinig zweet
Beide ploegen hebben nu nog een maand de tijd voordat het reguliere seizoen van start gaat. De Steelers hadden er niet zo heel veel zin in. Op een interceptie na werd weinig zweet vergoten. Running back Adrian Peterson (Vikings), die terugkeert van een lange schorsing zullen we waarschijnlijk helemaal niet zien tijdens de oefencampagne. Opvallend was dat All-Pro running back Le’Veon Bell en All-Pro wide receiver Antonio Brown beiden een volledige warming-up deden, maar uiteindelijk vier kwarten aan de zijlijn stonden.

Blessure voor Suisham
Waar Peterson dus onzichtbaar zal blijven tot de start van het reguliere seizoen zullen we meer gaan zien van Steelers QB Ben Roethlisberger. Ondanks de blessure van back-up Bruce Gradkowski speelde Big Ben afgelopen nacht echter geen enkele snap. Derde keuze Landry Jones, ooit gevierd aanvalsleider bij Oklahoma, gooide 15/32 voor 128 yards en één interceptie. Niet echt cijfers om warm van te worden. Na de wedstrijd werd overigens duidelijk dat Steelers franchise kicker, Shaun Suisham, een knieblessure heeft. Hij is de enige kicker op het spelersrooster van Pittsburgh, dus het is zeer waarschijnlijk dat er een aantal (free agent) kickers op bezoek mogen komen in Pennsylvania.

Aanstaande donderdagnacht speelronde één van Preseason:

Vrijdag 14-08 01:30
Green Bay Packers @ New England Patriots
New York Jets @ Detroit Lions
New Orleans Saints @ Baltimore Ravens

Vrijdag 14-08 02:00
Miami Dolphins @ Chicago Bears
Washington Redskins @ Cleveland Browns

Vrijdag 14-08 04:00
Dallas Cowboys @ San Diego Chargers

Zaterdag 15-08 01:00
Carolina Panthers @ Buffalo Bills
Tennessee Titans @ Atlanta Falcons

Zaterdag 15-08 01:30
Pittsburgh Steelers @ Jacksonville Jaguars
New York Giants @ Cincinnati Bengals

Zaterdag 15-08 04:00
St. Louis Rams @ Oakland Raiders
Denver Broncos @ Seattle Seahawks

Zondag 16-08 02:00
San Francisco 49ers @ Houston Texans
Tampa Bay Buccaneers @ Minnesota Vikings

Zondag 16-08 03:00
Kansas City Chiefs @ Arizona Cardinals

Zondag 16-08 19:00
Indianapolis Colts @ Philadelphia Eagles

Foto: theguardian.com

Wat de Hall of Fame Game het beste illustreert:

1 Reactie
  1. Dennis 6 jaar ago

    Trae Waynes viel tegen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen