NFL Power Rankings – Week 10

Door

New York Jets v New England Patriots

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van de ranking van vorige week.

1. (1) New England Patriots (7-2): Een extra lange bye week voor de Pats om zich voor te bereiden op een killer stretch. De komende drie weken worden uitermate belangrijk, te beginnen tegen de Colts op SNF, en daarna achtereenvolgens de Lions en Packers.

2. (2) Arizona Cardinals (8-1): Het verlies van Carson Palmer kan wel eens grote gevolgen hebben voor de play off aspiraties van de Cardinals. Menig Seahawks fan staat al te juichen. Drew Stanton you’re up!

3. (3) Denver Broncos (7-2): Het begin was lastig, maar uiteindelijk wint de beste ploeg! Zo ook deze week. De Broncos gaven de Raiders een lesje effectiviteit na een slordige start van Manning met twee intercepties.

4. (4) Philadelphia Eagles (7-2): Zou Mark Sanchez het nog kunnen? Of zouden we de QB zien die zijn laatste jaar bij de Jets hard op zijn plaat ging? Het werd het eerste. Een gedegen wedstrijd van hem en een overtuigende overwinning voor de Eagles.

5. (6) Green Bay Packers (6-3): Wat Big Ben kan, kan ik ook zal Aaron Rodgers gedacht hebben. Maar waarom er een hele wedstrijd er over doen als je ook in een helft zes TD’s kan gooien.

Miami Dolphins v Detroit Lions

6. (5) Detroit Lions (7-2): Matthew Stafford die Theo Riddick vindt in the End Zone voor de winnende TD. Zal de eerste keer geweest zijn. Maar wat een klasse van beide spelers. Mooie comeback!

7. (7) Dallas Cowboys (7-3): Met Tony Romo en een ontketende Dez Bryant hadden de Cowboys geen kind aan de Jaguars. Wederom een mooie wedstrijd voor de Londense fans.

8. (9) Indianapolis Colts (6-3): bye week.

9. (10) Kansas City Chiefs (6-3): De Chiefs tellen weer mee. Pittige wedstrijd tegen de Bills met een verdiende W. Komende drie weken (Seahawks, Raiders en Broncos) zijn cruciaal voor ze.

New York Giants v Seattle Seahawks

10. (12) Seattle Seahawks (6-3): Marshawn Lynch oftewel Beast Mode was onhoudbaar voor de D van de Giants. Maar liefst 4 TD’s wist de skittles fan te scoren.

11. (8) Pittsburgh Steelers (6-4): Er lukte werkelijk helemaal niets tegen de herboren Jets. Veel turnovers deden ze de das om.

12. (15) Baltimore Ravens (6-4): Mocht wel weer een keertje, een overwinning boeken. Justin Forsett was de gevierde man met twee rushing TD’s.

13. (18) Cleveland Browns (6-3): De Braggin’ Rights voor beste team in Ohio gaan naar de Browns. Wat een geweldige overwinning op de Bengals. Als toetje ook nog bovenaan de AFC North. Ze kunnen wel eens met de divisietitel weg rennen.

14. (14) Miami Dolphins (5-4): Zuur! Hele wedstrijd goed spelen om met 29 seconden op de klok alsnog het onderspit te delven.

San Francisco 49ers  v New Orleans Saints

15. (17) San Francisco 49’ers (5-4): De Niners moesten winnen van de Saints om nog enige kans te maken op een play off plaats. Met hangen en wurgen werd in OT, na een spannende tweede helft, waar ze de Saints nog bijna lieten winnen, de hoognodige W binnengehaald.

16. (16) San Diego Chargers (5-4): bye week

17. (13) Buffalo Bills (5-4): Een Sammy Watkins op halve kracht zorgde er niet voor dat de Chiefs verslagen konden worden.

18. (11) Cincinnati Bengals (5-3-1): Jeremy Hill was niet onder de indruk van de Browns. Zijn teamgenoten wel, gezien de 24-3 nederlaag.

19. (19) New Orleans Saints (4-5): Brees, Graham en Ingram zijn aanvallend een geweldig trio. Bijna was het ze gelukt om een achterstand om te buigen in een overwinning. Helaas voor de Saints fans komt bijna wel erg vaak voor als het om de Saints gaat dit jaar.

20. (20) St. Louis Rams (3-6): Ze doen leuk mee. Jared Cook was eindelijk goed voor een TD. En wellicht gaat de ploeg verkassen naar LA. Dat laatste is het beste nieuws voor ze.

21. (21) Minnesota Vikings (4-5): bye week.

22. (22) Houston Texans (4-5): bye week.

New York Giants v Seattle Seahawks

23. (23) New York Giants (3-6): Odell Beckham Jr, wat een baas is dat! Geweldig om Sherman zo af te aftroeven.

24. (25) Carolina Panthers (3-5-1): Het probleem van de Panthers wordt elke week duidelijker. Geen goede running game. Dat Newton negen keer een snack om zijn oren krijgt ligt het dus in de combi O-line en running back.

25. (27) Atlanta Falcons (3-6): Twee van de drie overwinningen behalen op de Buccaneers is niet iets om over naar huis te schrijven. Maar elke W telt.

26. (26) Washington Redskins (3-6): bye week.

Pittsburgh Steelers v New York Jets

27. (31) New York Jets (2-8): Eindelijk zagen we de potentie van de Jets met de juiste QB (Vick) en WR (Harvin) op het veld. De verdediging zorgde voor turnovers en dat Big Ben nooit in zijn ritme kwam. Chapoo!

28. (24) Chicago Bears (3-6): Don’t blame Cutty! Geef de D de schuld. 50+ punten tegen krijgen twee weken achter elkaar daar kan zelfs Cutler niet tegenop!

29. (28) Tennessee Titans (2-7): Het seizoen begon goed. De Titans zijn echter afgezakt naar een bedroevend niveau.

30. (29) Tampa Bay Buccaneers (1-8): Vorige week was hij al het lichtpuntje bij de Bucs. Deze week herhaalde hij dat nog een keer. Mike Evans wordt een hele grote!

31. (30) Jacksonville Jaguars (1-9): Denard Robinson lijkt de laatste vier weken op een legitieme RB. Dat is goed nieuws voor de Jags. Kunnen ze in de komende draft zich richten op een top WR.

32. (32) Oakland Raiders (0-9): Ze begonnen goed tegen de Broncos. Stonden zelfs even voor. Die euforie was van korte duur. 0-16 komt met de week steeds dichterbij. Net als de #1 draft pick.

 

 Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen