NFL Play-off picture: NFC

Door

New Orleans Saints v Seattle Seahawks
Morgen staat de laatste speelronde in het reguliere seizoen van de NFL op het programma. Gisteren namen we de scenario’s in de AFC al door. Nu is het tijd om te kijken wat er in de NFC allemaal kan gebeuren. In tegenstelling tot in de AFC zijn er in de NFC wèl alles of niets wedstrijden tussen twee divisierivalen, wat voor ontzettend veel spanning gaat zorgen.

1. Seattle Seahawks 12 – 3 (vs Rams)

Winnen aanstaande zondag betekent; én de divisiekroon én first round bye én home field advantage. Moet thuis tegen de Rams toch te doen zijn. De Hawks kunnen dit ook nog allemaal bereiken als de 49ers verliezen.

New Orleans Saints v Carolina Panthers2. Carolina Panthers 11 – 4 (@ Falcons)

Voor de Panthers geldt bijna hetzelfde als voor de Seahawks, maar zijn voor home field advantage wel afhankelijk van Wilson en consorten.

Winnen de Panthers niet uit in de Georgia Dome tegen Atlanta dan is een verlies van de Saints ook voldoende voor de divisiekroon en een first round bye. De Panthers kunnen bij verlies ook nog afzakken naar de zesde plek.

3. Philidelphia Eagles 9 – 6 (@ Cowboys)

Duidelijker kan het niet gemaakt worden tijdens Chip Kelly zijn rookie seizoen. WIN is IN. En naast een win ook een divisiekroon. Verliezen de Eagles uit van Kyle Orton dan mogen de spelers op vakantie.

4. Chicago Bears 8 – 7 (vs Packers)

Het maakt voor de Bears niet uit of Jay Cutler of Josh McCown gaat spelen zolang het eindresultaat maar minimaal een gelijkspel is. Bij verlies is het seizoen over en gaan de Packers de play-offs in.

5. San Fransico 49ers 11 – 4 (@ Cardinals)

Zijn al zeker van de play-offs, maar kunnen zelfs nog stijgen naar de eerste plek. Bij winst tegen de Cardinals en verlies van de Seahawks hebben de Niners de first round bye en divisietitel te pakken.

Verliezen de Panthers ook nog eens, dan hebben ze home field advantage en mag er misschien nog een keer in Candlestick Park gespeeld worden.

6. New Orleans Saints 10 – 5 (vs Buccaneers)

De Saints zullen echt zeker zijn van de playoffs als ze zondag na een winst tegen de Bucs van het veld aflopen. Hebben de Panthers eerder die dag dan ook nog eens verloren dan zijn de Saints divisiekampioen en hebben ze een first round bye. Bij verlies kunnen de Saints de play-offs nog mislopen.

Kanshebbers
St Louis Rams v Arizona Cardinals7. Arizona Cardinals 10 – 5 (vs 49ers)

Een 10 – 5 win record en dan in een divisie zitten met de Seahawks en de 49ers. Soms is het leven in de NFL niet eerlijk. Plaatsen zich alleen als zij zelf de wedstrijd winnen van de 49ers en de Saints gelijkspelen of verliezen.

8. Dallas Cowboys 8 – 7 (vs Eagles)

Moeten met Kyle Orton als quarterback winnen van de Eagles. Slagen zij daarin dan winnen ze de divisietitel en mag Orton zich bewijzen in de playoffs.

9. Green Bay Packers 7 – 7 – 1 (@ Bears)

Guess who’s back? Met de waarschijnlijke terugkomst van Aaron Rodgers gaat het op Soldier Field geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar is de kans dat er een winst wordt gepakt aanzienlijker dan met Matt Flynn. En net als voor de Bears geldt voor de Packers; WIN is IN.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen