NFL Draft 2015 Preview – Offensive Tackles

Door

Maxx Williams

Op 30 april zal in Chicago de 2015 NFL Draft worden gehouden, en in aanloop naar de draft van 2015 zetten wij wekelijks de grootste talenten per positie op een rijtje in onze preview. Vandaag behandelen we de spelers die de buitenkant van de offensive line bemannen, de offensive tackles. Deze reuzen moeten zowel goed zijn in hun quarterbacks verdedigen, maar ze moeten ook gaten creëren voor de running backs om doorheen te lopen. Hieronder de top vijf op deze positie.

1. La’el Collins – LSU

Toen spelers zich aan gingen melden voor de 2014 NFL Draft hadden veel mensen verwacht dat La’el Collins er één van zou zijn. Collins was echter van plan terug te keren naar LSU voor zijn examenjaar. Dit was een opmerkelijke keuze omdat Collins werd gezien als een speler die in de eerste ronde gekozen zou worden. Collins had een prima jaar op de positie van left tackle en blijft iemand die in de eerste ronde gekozen gaat worden.

Collins is een koelkast van een vent, iets wat een must is als je aan de linkerkant van de offensive line staat. Het nadeel is dan vaak wel dat dit ten koste gaat van de balans van een speler, en daar heeft Collins soms wel last van. Dit is in de NFL op te lossen door te wachten tot een verdediger op hem af komt in plaats van agressief naar een verdediger toe sprinten. Als hij dit geduld leert dan wordt hij een zeer betrouwbare tackle in de NFL.

2. Andrus Peat – Stanford

https://www.youtube.com/watch?v=-t46LSMrNZ8

Andrus Peat heeft een apart verhaal. Hij is begonnen met American Football tijdens zijn middelbare school tijd omdat hij de sport van zijn vader, die zelf zes seizoenen in de NFL speelde, niet mocht spelen. Wat was het zonde geweest als deze man nooit op het veld zou mogen hebben gestaan, want met zijn lengte van 2 meter 1 en 147 kilo heeft hij het potentieel om een fenomeen te worden in de NFL.

Je zou zeggen dat hij dus makkelijk alle verdedigers aan zou kunnen, maar hij lijkt vaak wat lui en staat ook wel te boek als ‘soft’. Geef deze man een offensive line coach die hem traint op agressiviteit en je hebt een speler die over spelers heen walst.

3. T.J. Clemmings – Pittsburgh

T.J. Clemmings is een goed voorbeeld van een speler die in college football op de positie van left tackle heeft gespeeld, maar die in de NFL toch al snel op de right tackle positie zal moeten spelen om te wennen aan de snelheid van de NFL. Geef het wat tijd en dan heeft hij het potentieel om zich te voegen bij de betere left tackles in de NFL.

Clemmings is een speler die fysiek heel goed snapt hoe het spel gespeeld moet worden. Het nadeel zit het er bij hem in dat hij te weinig reps heeft gehad om alle situaties gezien te hebben. Er zullen dus veel defensive ends zijn die met counter moves hem voorbij kunnen sprinten. Teams die hem draften moeten zeker weten dat hij de speeltijd kan krijgen die hij nodig heeft, anders zal zijn niveau middelmatig blijven.

4. Ereck Flowers – Miami (FL)

https://www.youtube.com/watch?v=dNa9nnHWn4E

Ereck Flowers is één van de grootste offensive tackles in deze draft class. Met zijn frame van bijna twee meter en meer dan 150 kilo kan hij de meeste verdedigers makkelijk overklassen. Flowers zijn grootste nadeel is het vertrouwen wat teams hebben in zijn knie waaraan hij vorig jaar geopereerd is. Als teams vertrouwen hebben dat dit geen gevaar is voor de toekomst dan hoor je zijn naam gewoon in het midden van de eerste ronde.

5. D.J. Humphries – Florida

D.J. Humphries had een lastige keuze of hij naar de NFL zou vertrekken of toch nog een seizoen bij Florida zou blijven. Dit zit hem in het feit dat hij twee seizoenen op rij niet alle wedstrijden kon starten door knieblessures. Veel mensen zeggen dat hij een slimme keuze maakt omdat hij in de NFL in ieder geval geld verdient in de mogelijke korte periode die hij kan spelen. Andere mensen zeggen dat hij te weinig ervaring heeft om een verschil te kunnen maken, en dus dat hij ook weer snel uit de NFL zal zijn vertrokken. Tijd zal het ons leren.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Dennis 8 jaar ago

    Geen Ali Marpet, just kiddin’. Al zal die waarschijnlijk in de NFL als guard spelen. Binnenkort een post FA mock draft?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen