NFL coaches: ‘Spelers zijn klaar voor nieuw seizoen’

Door

Tijdens een bijeenkomst van de NFL coaches, waarbij er 31 van de 32 head coaches aanwezig waren, alleen New England coach Bill Belichick kwam niet opdagen, werd een ding duidelijk. De coaches vinden dat hun spelers zich moeten voorbereiden op een nieuw seizoen, zelfs al is er nu een lockout.

,,Dit zijn professionals die zich binden aan het spel,” zei Tennessee Titans head coach Mike Munchak. ,,Ze zullen in vorm blijven en klaar zijn als er football moet gespeeld worden.”

Niemand weet wanneer dat zal zijn, maar de coaches rekenen op hun ervaren leiders om ervoor te zorgen dat niemand profiteert van de situatie. ,,Dat zal niet gebeuren. Dit is hun vak en levenswerk,” zei Munchak. ,,De spelers zullen nu in hun eentje trainen. Ze weten hoe belangrijk het is om in vorm te blijven.”

Op 6 april volgt er een uitspraak in de zaak van 10 spelers die een klacht tegen de NFL indienden om de lockout te blokkeren, en met geen nieuwe onderhandelingen in zicht kan het wel nog een eindje duren vooraleer er een oplossing wordt gevonden.

Rex Ryan, head coach van de New York Jets, kijkt er naar uit om te spelen, maar is nu niet bezig met de fitheid van zijn spelers. ,,Ze zijn nu voor zichzelf bezig, het is niet dat we iets organiseren,” zei de coach. ,,Iemand vroeg me of ze aan het trainen zijn, dat weet ik niet. Je weet niet wie wat doet. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat al ze terug zijn bij het team, ze klaar zullen zijn om te winnen.”

Foto:

Ook leuk om te lezen