NFL 3-on-3: Super Bowl editie

Door

1. WIE GAAT DE SUPER BOWL WINNEN EN WAAROM?

 

Luuk Dokter: 

Heel lastig. De 49ers hebben een vrij overtuigende dominantie laten zien, maar de Chiefs kennen een steile stijgende lijn. Beide teams hebben zeer talentvolle playmakers en zijn wat dat betreft in evenwicht. Offensief zijn het vooral de RBs van de 49ers en Patrick Mahomes van de Chiefs. De defense van San Francisco is ongenaakbaar en Kansas City laat wel eens wat steekjes vallen. Het is eigenlijk de ultieme Super Bowl. Twee geweldige teams en een haast onmogelijke voorspelling. Gut feeling dan maar: Chiefs.

Ton de Vries:

Defense wins championships. Ook dit jaar gaat die gouden regel weer bevestigd worden. De 49ers zijn mijn favoriet. Kyle Shanahan is ongenaakbaar en heeft twee weken de tijd gehad om weer een paar heerlijke plays voor te bereiden. Tuurlijk, Mahomes en consorten gaan punten scoren. Maar dat gaan de 49ers ook doen en dan heb ik een stuk meer vertrouwen in de 49ers-defense.

Toon Aerts:

Het zal alleszins een spannende pot worden! Elke dag kan je wel nieuwe redenen verzinnen waarom elk van beide ploegen kan winnen. Ik ga toch voor de Kansas City Chiefs. Ze hebben daar een knul under centre die momenteel buitenaards staat te spelen. Patrick Mahomes is een lust voor het oog en hij lijkt elke scheve situatie recht te kunnen trekken. Bovendien is de Chiefs-defensie beter en beter gaan spelen. Ze moeten wel opletten dat ze niet opnieuw op een al te grote achterstand komen. Een achterstand oplopen tegen de quasi-onstuitbare defensie van de 49ers, dat betekent zo goed als zeker de doodsteek voor de winstkansen van de tegenstander. Aan Pat Mahomes en co om als een speer uit te startblokken te schieten!

Ook leuk om te lezen