New York Rangers winnen na miraculeuze comeback

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Wie na de triple overtime van game 3 dacht dat we de meest bijzondere wedstrijd van de serie wel hadden gezien, die werd vannacht ongekend verrast door een wedstrijd die meermaals kantelde en eindigde met een bizarre buzzer beater van de NY Rangers. De ploeg uit Manhattan maakte het vervolgens in overtime af. 3-2 overwinning en 3-2 in de serie.

Goed Begin
De wedstrijd begon met geen vuiltje aan de lucht voor de Rangers. Ze kwamen vroeg op voorsprong door een droge knal van Anton Stralman en speelden een dominante eerste periode. Dat beeld zette zich voort in het tweede bedrijf, maar er viel uit het niets een gelijkmaker door Brooks Laich en ondanks aanhoudende druk van de New Yorkers, bleef de tweede ruststand 1-1.

De derde periode begonnen de Rangers weer voortvarend, maar een powerplay goal van de Washington Capitals door John Carlson gooide roet in het eten en ondanks poging na poging kwamen ze er niet doorheen. Met nog iets meer dan twintig seconden te spelen raakte Capitals winger Joel Ward echter Carl Hagelin in het gezicht met zijn stick. Hagelin bloedde behoorlijk en de scheidsrechter floot een belangrijke double minor penalty. Twee keer twee minuten tijdstraf, maar met slechts twintig seconden op de klok.

Het leek vrij hopeloos.

Buzzer Beater
Niets was echter minder waar en na een handige face-off was het Brad Richards die met amper 6.6 seconden te spelen de gelijkmaker binnentikte. Madison Square Garden ontplofte en toen enkele minuten later overtime begon ging het publiek er meteen achter staan. De herboren Rangers begonnen die overtime tenslotte op de tweede tijdstraf van de double minor en die powerplay werd meteen omgezet in puur goud. Na 1:35 in de eerste OT was het verdediger Marc Staal wiens slapshot tussen meerdere spelers door in het net achter Braden Holtby verdween.

Een ware Houdini-act van de New York Rangers, die amper twee minuten voor de goal van Staal voor de voortzetting van hun toch zo succesvolle seizoen moesten vrezen. Het zal alweer een mentale tik voor de Capitals zijn, die na het nare verlies in game 3 opnieuw een pijnlijk verlies leiden en de komende twee wedstrijden van de serie nu moeten winnen om door te gaan.

Highlights

Programma
Vanavond spelen de Philadelphia Flyers om 1.30 Nederlandse tijd in eigen huis tegen de New Jersey Devils om hun seizoen in leven te houden bij een 3-1 achterstand in de serie. New York en Washington treffen elkaar woensdagavond om 1.30 voor game 6 in hun serie.