New York Mets breken clubrecord

Door

New York Mets v New York Yankees

Ze komen niet uit de Bronx, maar het waren vannacht wel degelijk Bombers. De New York Mets braken in het duel met de Philadelphia Phillies het teamrecord voor meeste homeruns en extra base hits in een wedstrijd. Maar liefst acht maal sloegen de Mets de bal over de afscheiding en noteerden in totaal vijftien extra base hits. De ploeg uit New York won op overtuigende wijze met 16-7. De Phillies deden echter qua slagwerk niet veel onder voor de Mets en sloegen de bal drie maal over de hekken.

New York won ondanks een off-night van Jacob DeGrom. De pitcher had niet zijn beste avond en haalde de vierde inning niet eens. Hij verliet het strijdperk nadat hij zeven runs had toegestaan aan de als laatst geklasseerde ploeg uit de National League East. Ryan Howard, Domonic Brown en Cameron Rupp maakten dankbaar gebruik van een aantal slecht geplaatste ballen, die af en toe als appetijtelijke hapjes boven het midden van de plaat bleven hangen. Een avond als deze heeft als resultaat meestal een verliespartij voor de Mets.

De Mets hadden echter andere plannen. Op de avond dat aanvoerder en boegbeeld David Wright zijn langverwachte opwachting maakte, explodeerde de aanval van de Mets als een sluimerende vulkaan die weer tot leven kwam.

David Wright was de eerste die de bal als eindbestemming het thuispubliek gaf. Gelijk bij zijn eerste slagbeurt liet hij een homerun noteren en maakte daarmee een triomfantelijke terugkeer op de velden. Captain America, zoals de sterspeler ook wel liefkozend wordt genoemd, kon wel eens de allesbeslissende extra factor worden die de Mets naar deelname aan het postseason doet katapulten. Met Wright komt er weer een extra sterke knuppel bij, die bij de eveneens sterke contributies van Yoenis Cespedes en de nu geblesseerde Lucas Duda kan worden toegevoegd.

De uitstekende outfielder Juan Lagares was de volgende die de bal het publiek in sloeg. De outfielder staat niet bekend om zijn power maar dat weerhield hem er niet van om zijn bijdrage aan de explosieve avond te doen. Wilmer Flores ramde de bal ook hard het publiek in, en catcher Travis D’Arnaud deed dat onmiddellijk daarna nog eens. Flores was echter nog niet klaar en knalde de bal een inning later nog eens over de hekken.

De bijdrage van Wilmer Flores is een verhaal op zich. Het had namelijk niet veel gescheeld of de speler was verruild naar de Milwaukee Brewers. Bij het horen van dat nieuws liet de speler op het veld, zichtbaar voor iedereen, een traantje. De ruil werd echter afgeblazen en de speler bleef. Tot groot genoegen van iedereen die de Mets een warm hart toedraagt, want sinds de non-trade presteert Flores zeer naar behoren. Hij heeft sinds het voorval een slaggemiddelde van .343 en een OPS van .993, met vier homeruns. Ook zijn de Mets 16-6 sinds de ruil niet doorging.

Michael Cuddyer, Daniel Murphy en Yoenis Cespedes deden daarna allen nog een duit in het zakje, en toen de stofwolken waren opgetrokken hadden de Mets acht homeruns en in totaal vijftien extra basehits laten noteren. Jacob DeGrom hoefde ondanks zijn slechte avond geen verliespartij op zijn conto bij te schrijven, maar kon ook geen win noteren. Die eer behoorde toe aan reliever Sean Gilmartin, die DeGrom kwam aflossen en de deur voor meer dan drie innings resoluut gesloten hield.

Wat een verschil voor de aanval van de Mets, die voor de All-Star Game nog in vrijwel alle aanvallende categorieën laatste stonden. Sinds 25 juli is het echter de omgekeerde wereld en verzamelden de Mets de meeste homeruns, runs per wedstrijd en totaal aantal runs in de National League. Het heeft er alle schijn van dat de Mets zich volledig aan het klaarstomen zijn voor de naderende ontknoping van het seizoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen