Michael Vick tekent contract bij Pittsburgh Steelers

Door

Vick

Michael Vick blijft, voorlopig, ook op 35-jarige leeftijd nog actief in de NFL. Vorig seizoen speelde Vick nog in New York voor de Jets, en daar begon hij 3 wedstrijden als vervanger van Geno Smith. Ditmaal zal hij de back-up worden van Ben Roethlisberger, aangezien zijn vaste back-up Bruce Gradkowski er een paar weken uit zal liggen met een blessure aan zijn vingers. Daardoor had Pittsurgh enkel nog de onbewezen Landry Jones achter de hand.

Desalniettemin is het voor de Steelers niet te hopen dat er echt op Vick gerekend moet worden, want de afgelopen jaren zijn de kwaliteiten van Vick overduidelijk achteruit gegaan:

In totaal gooide Vick vorig jaar in drie wedstrijden voor 604 yards en drie touchdowns tegenover twee interceptions. Uitgerekend in een wedstrijden tegen de Steelers wist Vick met zijn Jets te winnen, terwijl wedstrijden tegen de Chiefs en Bills verloren gingen.

Vick’s verleden ligt nog steeds gevoelig, maar Ben Roethlisberger, die zich zelf actief inzet voor het welzijn en trainen van politiehonden, gaf aan dat dit geen enkel probleem zal vormen: “We richten ons enkel op het spelen van football, dat is alles wat telt. Bovendien, ik denk dat veel jongens in deze kleedkamer opgroeiden als grote fans van Vick, dat moet je niet vergeten.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen