New York Giants houden play-off droom levend

New York Giants v Washington Redskins

De New York Giants (5-7) begonnen het seizoen met zes opeenvolgende verliezen, maar na vijf overwinningen uit zes wedstrijden mogen ze nog hopen op de play-offs. Met Eli Manning en Justin Tuck als uitblinkers werden de Washington Redskins (3-9) met 24-17 aan de kant gezet.

RGIII
Toch waren het de Redskins die aan het begin de dienst uitmaakten. Robert Griffin III (24-uit-32 voor 207 yards en één touchdown), die dit seizoen veel kritiek heeft gekregen vanwege zijn spel, voltooide zestien van zijn eerste zeventien passes. Toch wisten de Giants dankzij een late touchdown drive in de eerste helft met een gelijke stand – 14-14 – de kleedkamer in te gaan.

In de tweede helft waren het echter de Giants defense en Eli Manning die het heft in handen namen. Met name Justin Tuck was een plaag voor RGIII door hem maar liefst vier keer te sacken, Tuck had voorafgaand aan de wedstrijd slechts drie sacks. En Eli Manning (22-uit-28 voor 235 yards, één TD en één INT) was net wat beter dan RGIII om de Giants zodoende naar de overwinning te leiden in het vierde kwart.

De Redskins kwamen nog dichtbij een gelijkmaker richting het einde, maar met anderhalve minuut te gaan bracht een curieus moment een einde aan deze comeback. Met anderhalve minuut te gaan leken de Redskins na 2nd down een first down te pakken te hebben. Maar zonder dat zij het wisten – de heren aan de zijlijn en het scorebord gaven een first down aan – was het gewoon 3rd down. Het gevolg was een run play dat niet ver kwam waarop de official ter plekke liet weten dat het 4th down was, tot verbazing van de Washington spelers.

Play-offs
De Redskins (3-9) zijn nu officieel uitgeschakeld voor de play-offs en spelen volgende week thuis voor de eer tegen de Kansas City Chiefs (9-3). De New York Giants (5-7) kijken tegen een achterstand van twee wedstrijden aan in de NFC East, willen ze de play-offs halen dan moeten ze naar alle waarschijnlijkheid nog een winning streak van vier wedstrijden neer zetten. De eerste stap hierin moet volgende week dan gezet worden in en tegen de San Diego Chargers (5-7).