Kentucky, Stanford en Baylor door naar Sweet 16

Door

BannerMM

Met de winst van Stanford op Kansas, Kentucky op Wichita State en Baylor op Creighton zijn er weer drie verrassende namen toegevoegd aan de ploegen die de Sweet 16 hebben gehaald.

Niet alleen door het matige spel van Andrew Wiggins die een duidelijke off-day had, maar ook door goede defense en het maken van vrije worpen in crunch time hebben de Cardinals een plekje in de Sweet 16 bezorgd. Conner Frankamp maakte het nog erg spannend door in de laatste 23 seconden twee driepunters raak te knallen. Het mocht echter niet baten tegen een gemotiveerd Stanford. Wiggens is de zoveelste superster in college die het in zijn freshman jaar niet klaarspeelt om zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Zuur ook voor Joel Embiid, die lijdzaam moest toezien hoe zijn ploeg verloor. Het is natuurlijk vooral mooi voor de Stanford Cardinals die nu tegen Dayton mogen aantreden.

Misschien was wel de biggest upset van de afgelopen vier dagen is de winst op de Wichita State Shockers door de Kentucky Wildcats. Voor de Shockers was het hun eerste verlies sinds de Final Four in 2013. Met het verlies tegen Kentucky komt er een einde aan hun kans om als eerste ploeg na de Indiana Hoosiers van 1976 om ongeslagen kampioen te worden. Fred VanVleet de sophomore guard, held van beroep gedurende het reguliere seizoen, speelde wederom een slechte wedstrijd en zijn ultieme driepuntspoging in de dying seconds belandde op de ring en niet erdoor. Hierdoor gaat Kentucky een ploeg waarvan de pre-season verwachtingen zeer hoog waren, door naar de semis. John Calipari lijkt de Harrison twins op tijd in vorm te hebben en met powerhouse Julius Randle is het smullen geblazen voor de liefhebbers van March Madness als Louisville de tegenstander is van de Wildcats

Kentucky v Wichita State

In de wedstrijd tussen de Baylor Bears tegen de Creighton Blue Jays, dat na acht minuten speeltijd geen wedstrijd meer was, zagen we het afscheid van een groot college speler. Doug McDermott kreeg met 2.13 te gaan een mooi afscheid van zijn coach en vader. Of was het op dat moment vader en dan coach.

 

Helaas voor McDermott was de overmacht van de Bears te groot en gaat de ploeg die iedereen had afgeschreven een paar maande gelden spelen tegen Wisconsin en vooruitlopen op de preview, winnen van de Badgers.
Met dank aan Craig Sager.

 

Opvallende prestaties waren er van DeAndre Kane, 24 punten, tien rebounds en zeven assists (maar ook zeven turnovers) zijn ploeg op sleeptouw nam en de overwinning binnensleepte tegen de North Carolina Tar Heels. Jarnell Stokes heerste inside en trok achttien rebounds naar beneden en scoorde en passant ook nog zeventien punten tegen de Mercer Bears. Thomas Walkup kon met zijn 22 punten en tien rebounds niet verhelpen dat zijn Lumberjacks geveld werden door de Bruins. Bij Arizona was het Aaron Gorden die met achttien punten tegen 80%, zes rebounds, zes assists en vier steals een imposante statline liet zien.

Game-winner DeAndre Kane:

Alle uitslagen
#1 Arizona vs #8 Gonzaga 84-61
# 6 Baylor vs # 3 Creighton 85-55
#1 Wichita Ste vs # 8 Kentucky 76-78
#11 Tennessee vs #14 Mercer 83-63
#12 SF Austin vs # 4 UCLA 60-77
# 10 Stanford vs # 2 Kansas 60-57
#1 Virgina vs #8 Memphis 78-60
#3 Iowa State vs #6 North Carolina 85-83

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen