Wade

NBA Update: Wade blijft in Miami, Matthews tekent bij Dallas

Door

Sacramento Kings v Miami Heat

Teams zijn drukker dan druk met het inpalmen van alle beschikbare free agents. Hier een overzicht van de laatste transfers, contractverlengingen en geruchten.

Heat behoudt all-time topscorer
Dwyane Wade en zijn talenten blijven nog minimaal één jaar in South Beach. De shooting guard tekende een contract ter waarde van twintig miljoen dollar bij de Miami Heat. Daarmee komt er een einde aan de geruchten dat Wade, die al twaalf jaar uitkomt voor de franchise, zou willen vertrekken.

Belangrijke factor in de onderhandelingen waren gesprekken met CEO Nick Arison en Micky Arison, een andere hoge pief uit de organisatie. Wade vertelde dat het voor hem veel betekende dat de grote bazen hem in een persoonlijk gesprek duidelijk maakte hoeveel hij betekende voor de ploeg en hoe belangrijk ze het vonden dat hij zijn hele leven in hetzelfde jersey zou blijven spelen.

Na Dragic is Wade de tweede speler voor de Heat die een groot contract tekende. De elf-voudig All-Star was afgelopen seizoen goed voor 21,5 punten per duel en bewees nog steeds erg goed te kunnen basketballen, mits hij fit genoeg is. Het aanblijven van Wade was voor Chris Bosh de aanleiding tot een vreugdedansje. Hij stuurde een tweet de wereld in met de boodschap: “Wade, ik wist dat we nog niet klaar waren! Je bent de beste ploegmaat, vriend, buurman die me kan wensen!” Superlief natuurlijk.

Dallas haalt Matthews als vervanger Ellis
De Dallas Mavericks hadden een drukke donderdag, met ups en downs. Coach Rick Carsisle zal volgend jaar een behoorlijk veranderd team op het veld hebben staan. Na Tyson Chandler, die bij de Phoenix Suns tekende, is ook Monta Ellis vertrokken. De makkelijk scorende shooting guard tekende een vierjarig contract bij de Indiana Pacers ter waarde van 44 miljoen. Bij de Pacers zal hij een sterk backcourt gaan vormen met George Hill, terwijl hij met Paul George mag gaan uitvechten wie het laatste schot van de wedstrijd mag nemen.

Here we go! Let's get back to where we belong Indy… On top! #DopeEdit

Een foto die is geplaatst door Paul George (@ygtrece) op

Het vertrek van Ellis werd goed opgevangen door de Mavs. De gewilde Wes Matthews kwam tot een akkoord over een vierjarig contract bij de franchise van Mark Cuban. Matthews is verdedigend erg sterk en heeft met een goed driepuntschot ook een offensief wapen in huis. Opvallend genoeg weigerden beide guards een contract van de Sacramento Kings, die de heren aanzienlijk meer geld bood.

Dallas zal de komende dagen proberen een center te contracteren, met als voornaamste kandidaat DeAndre Jordan. Mocht dat niet lukken, dan is er ook nog een plan B: Roy Hibbert.

Blazers worden opgeblazen
De Portland Trail Blazers zagen gisteren Matthews dus vertrekken en het lijkt een kwestie van tijd voordat ook LaMarcus Aldridge zijn afscheid zal aankondigen. Hij sprak al met heel wat clubs, maar de voornaamste kandidaten lijken de San Antonio Spurs, Phoenix Suns en Los Angeles Lakers te zijn. Het spelen naast Tim Duncan – die volgend jaar definitief speelt – of Tyson Chandler doet het hart van Aldridge naar verluid sneller kloppen. En er ligt nog een kaper op de loer volgens de goed geïnformeerde Adrian Wojnarowski.

Ook center Robin Lopez zal volgend seizoen niet langer bij de Blazers spelen, want de center gaat naar alle waarschijnlijkheid vlakbij zijn broer wonen in New York. Hij is gesprek met Knicks, terwijl broer Brook het zwarte tenue van de Brooklyn Nets draagt. Eerder vertrok ook Nicolas Batum in een ruildeal vertrok naar de Charlotte Hornets. Dat zijn vier basisspelers die Portland verlaten. Wat betekent dat voor Damian Lillard? Een heel dik contract ter waarde van 120 miljoen voor vijf jaar! Gefeliciteerd Dame, een klein filmpje voor jou, met jou.


En dit speelde er gisteren ook

• De Kings azen op Rajon Rondo. Mocht dit niet lukken, dan kunnen Deron Williams en de Brooklyn Nets een belletje verwachten uit Sacramento.
• De Nets zijn zelf bezig te verjongen. Zo legde de ploeg guard Shane Larkin vast voor twee jaar en is het ook in onderhandeling met Thomas Robinson.
• Davis West gaat weg bij de Indiana Pacers. De Washington Wizards en San Antonio Spurs lijken een goede kans te maken hem te contracteren.
• Jared Dudley is het nieuwste lid van Wizards, die in ruil enkele draftpicks naar de Milwaukee Bucks hebben gestuurd.
• Aron Baynes staat op het punt een contract te ondertekenen bij de Detroit Pistons. De center gaat goed verdienen, zo’n twintig miljoen in drie jaar.
• Ed Davis is akkoord over een overgang naar de Trail Blazers. De power forward speelde vorig seizoen met vlagen aardig als speler van de LA Lakers.

Morgen een nieuwe update met alles transfernieuwtjes op een rijtje!

Foto: Getty Images

1 Reactie
 1. Bahadir 8 jaar ago

  Mooi; Wade blijft bij de Heat. Dat is ook hoe het hoort.

  Hoewel het Westen zich natuurlijk ook weer versterkt heeft en misschien wel nóg sterker is geworden t.o.v. vorig jaar, zullen de krachtsverhoudingen tussen het Oosten en het Westen vanaf volgend jaar toch wel minder groot zijn. Dat heeft simpelweg te maken met het feit dat het Oosten zich ook goed versterkt heeft.

  De Cavaliers, Bulls, Heat en Pacers zijn in mijn ogen elite teams die zonder moeite mee zouden doen om een plaats bij de eerste 8 in het Westen.

  Hoewel er natuurlijk nog altijd een verschil zit in het aantal elite teams in beide Conferences (6 in het Westen en de eerder genoemde 4 in het Oosten), denk ik dat met o.a. de terugkeer van Paul George en Chris Bosh en een aantal noemenswaardige versterkingen het Oosten het kwaliteitsverschil met het Westen aardig heeft gedicht.

  Kijk nu al uit naar volgend seizoen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen